Fragilemag

Αναβολή επ’ αόριστον για το «1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Γονιμότητας και Αναπαραγωγικής Αυτονομίας: Όρια και Επιλογές»

Αναβολή επ’ αόριστον για το «1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Γονιμότητας και Αναπαραγωγικής Αυτονομίας: Όρια και Επιλογές»
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Ας μην γελιόμαστε. Η εκκλησία γνωρίζει, η εκκλησία έχει άποψη και όπως ακούστηκε, δημόσια, η εκκλησία για πρώτη φορά θα έπαιρνε μέρος σε διάλογο περί της γονιμότητας. Για την ακρίβεια στο, ακυρωθέν, «1ο Πανελλήνιο Συνεδρίου Γονιμότητας και Αναπαραγωγικής Αυτονομίας: Όρια και Επιλογές» ο κατάλογος των ομιλητών, εκτός των γιατρών, ήταν στη συντριπτική τους πλειοψηφία παπάδες.

Φανταζόμαστε πως οι περισσότεροι από εσάς είδατε το σποτ που προωθούσε το δήθεν ανεξάρτητο συνέδριο που τελικά αναβλήθηκε επ’ αόριστον. Το ότι φορείς και πρόσωπα, τα οποία αρχικά είχαν δηλώσει τη συμπαράσταση, την εγγύησή τους αποχώρησαν δηλώνοντας την παραπλάνησή τους από τους διοργανωτές του, τη θεωρούμε ως εγκόσμια πράξη πλημμυρισμένη από υστεροβουλία γύρω από το μήνυμα που ήθελαν να περάσουν.

Το γυναικείο σώμα ως μονάδα αναπαραγωγής

Εδώ εγείρεται το λεπτό ζήτημα της αυτοδιάθεσης του σώματος χωρίς καμία κοινωνική πίεση ή προκατάληψη. Η γονιμότητα ή υπογονιμότητα ενός σώματος δεν θα έπρεπε ποτέ να είναι ένα ηθικό ζήτημα, όπως ξεκάθαρα μπαίνει από το αμφιλεγόμενο σποτ του συνεδρίου που ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων.

Η βιοηθική στα χέρια ανθρώπων με παγιωμένη άποψη γύρω από τη χρήση των σωμάτων μας φαντάζει ως εναγώνια προσπάθεια του χτες να αναβιώσει στο σήμερα…

διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο: fragilemag.gr

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X