Αναβολή της εξόδου στις αγορές! Αφορμή το… μακελειό στα Χρηματιστήρια

αγορές
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ: EUROKINISSI

Ο eretikos.gr σας είχε ενημερώσει από το πρωί πως η έξοδος της Ελλάδας στις αγορές οδεύει προς… αναβολή. Κάτι που επιβεβαιώθηκε επισήμως.

Σκάνδαλο Novartis: Video με πολιτικούς να χρηματίζονται;

Το ΥΠΟΙΚ/ΟΔΔΗΧ αποφάσισε την αναστολή για λίγα 24ωρα της έκδοσης του επταετούς ομολόγου. Και η αιτία δεν είναι άλλη από την υψηλή αναταραχή και αβεβαιότητα στις διεθνείς αγορές.

Πότε τελικά θα βγούμε στις αγορές

Η απόφαση του υπουργείου παραμένει για την έκδοση του επταετούς όταν οι συνθήκες κριθούν και πάλι ομαλές.

Η κατάρρευση των χρηματιστηριακών αγορών τα τελευταία 24ωρα υποχρέωσε το υπουργείο Οικονομικών να αναβάλλει τις διαδικασίες για το άνοιγμα βιβλίου του επταετούς ομολόγου. Κι αυτό ισχύει… επ’ αόριστον. Δηλαδή μέχρι να σταθεροποιηθεί και πάλι η κατάσταση στις αγορές.

ΣτΕ: Αυτά τα ποσά θα λάβουν οι ένστολοι μετά την απόφαση

Αρμόδια στελέχη του υπουργείου που εμπλέκονται στη διαδικασία της έκδοσης, αναφέρουν   ότι οι σύμβουλοι και οι ανάδοχοι της έκδοσης συνιστούν την προσωρινή αναστολή της μέχρι να αξιολογηθούν τα αίτια και η διάρκεια της αναταραχής.

Όπως υπενθυμίζεται από την πλευρά του υπουργείου, η έκδοση δεν συνδέεται με συγκεκριμένες οικονομικές ανάγκες. Κι αυτό σημαίνει πρακτικά πως δεν υπάρχει καμία επείγουσα ανάγκη για αυτή. Αντιθέτως, η απόφαση και το χρονοδιάγραμμα των εκδόσεων παραμένουν ως είχαν.

Πάντα φυσικά με τον… αστερίσκο της κατάστασης στο διεθνές οικονομικό πεδίο…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ