Αθλητισμός

Ο φόβος δεν ταιριάζει στον Παναθηναϊκό

Ο φόβος δεν ταιριάζει στον Παναθηναϊκό
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

O Παναθηναϊκός πέρασε το εμπόδιο της Καμπάλα με δύο νίκες και πλέον έχει μπροστά του δύο ματς πρόκληση κόντρα στην πανίσχυρη Αθλέτικ Μπιλμπάο για να μπει στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ, να βάλει φρέσκο χρήμα στα ταμεία του και να επιστρέψει δυναμικά στο ευρωπαϊκό προσκήνιο!

Η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη και στη ρεβάνς με τους Αζέρους εμφάνισε αξιοζήλευτη ομαδικότητα κι έδιωξε με συνοπτικές διαδικασίες τους εφιάλτες όταν βρέθηκε πίσω στο σκορ από την καραμπόλα (αυτογκόλ) του Μολέδο.

Κόντρα στην Μπιλμπάο ο δείκτης δυσκολίας για το «τριφύλλι» εκτοξεύεται στην κορυφή!

Ο Παναθηναϊκός αναζητεί μια αγωνιστική υπέρβαση και το γεγονός ότι ακόμα δεν έχει έρθει ο αντικαταστάτης του Μπεργκ είναι το μεγαλύτερο… αγκάθι . Όλα δείχνουν ότι ο 28χρονος Φινλανδός Πούκι θα είναι ο αντι- Μπεργκ, ο οποίος όμως δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής στα ματς με την πρώην ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε. Αυτό σημαίνει ότι ο Ουζουνίδης θα πρέπει με το υπάρχον υλικό να λύσει το επιθετικό πρόβλημα, καθώς και στα δύο ματς με την Καμπάλα το «τριφύλλι» σπατάλησε ευκαιρίες.

Τα υπόλοιπα… αγκάθια έρχονται από την χώρα των Βάσκων, αφού η Μπαλμπάο με Coach τον Χοσέ Άνχελ Θιγάντα διαθέτει ποιότητα σε όλες τις γραμμές με ποδοσφαιριστές όπως οι Ινιάκι Γουίλιαμς, Σουσαέτα, Μουνιαΐν, Αντούριθ. Το γεγονός ότι η Αθλέτικο Μπιλμπάο δεν έχει αλλάξει καθόλου σε σχέση με πέρυσι σημαίνει από τη μια ότι ο Ουζουνίδης θα μπορέσει να διαβάσει καλύτερα την ομάδα που άφησε ο Βαλβέρδε, όμως από την άλλη είναι σίγουρο ότι οι Ισπανοί θα έχουν συνοχή και ομοιογένεια στο παιχνίδι τους.

Σίγουρα η τύχη δεν ήταν με το μέρος του «τριφυλλιού» στη σημερινή κλήρωση, όμως υπάρχει και η άλλη όψη του νομίσματος. Αυτή της αγωνιστικής υπέρβασης και του αποκλεισμού της Μπιλμπάο.

Κάτι τέτοιο θα εκτοξεύσει την αυτοπεποίθηση ολόκληρης της παναθηναϊκής οικογένειας στα ύψη και θα αποτελέσει την καλύτερη ντόπα για το υπόλοιπο της σεζόν. Τα στοιχεία που έχουμε δει από την ομάδα που χτίζει ο Ουζουνίδης είναι ότι οι «πράσινοι» θα διεκδικήσουν με νύχια και με δόντια και χωρίς φόβο τις ελπίδες που τους αναλογούν για την πρόκριση στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ.

Μάλιστα, το πρώτο μήνυμα που ήρθε από τον Παναθηναϊκό μετά την κλήρωση δεν ήταν μήνυμα φόβου, αλλά μαχητικότητας , αφού οι “πράσινοι” έγραψαν στα social media ότι «ετοιμαζόμαστε για μια μεγάλη μάχη».  Σε ανάλογο ύφος ήταν και η πρώτη δήλωση του Μαρίνου Ουζουνίδη, ο οποίος τόνισε: «Θεωρώ ότι ήταν μια πολύ ωραία κλήρωση που μας φέρνει απέναντι σε έναν πολύ δυνατό αντίπαλο. Ελπίζω να γίνουν δύο πολύ καλά παιχνίδια και να διεκδικήσουμε ό,τι μπορούμε. Σίγουρα ήταν η πιο δύσκολη κλήρωση που θα μπορούσε να μας τύχει, αλλά νομίζω πως το ίδιο ισχύει και για την Αθλέτικ Μπιλμπάο…».

 

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X