Αθλητισμός

Νεϊμάρ, ο νέος «θεός» του ποδοσφαιρικού χρήματος!

Νεϊμάρ, ο νέος «θεός» του ποδοσφαιρικού χρήματος!
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Mετά τη χθεσινή ανακοίνωση της μετακίνησης του Νεϊμάρ (ντα Σίλβα Σάντος Jr) από τη Μπαρσελόνα, ο Βραζιλιάνος, που πλέον αποτελεί την ακριβότερη μεταγραφή στον κόσμο, επισήμως έχει πάρει τον δρόμο για το Παρίσι.
Η νέα του ομάδα, η Παρί Σεν Ζερμαίν, για να τον αποκτήσει ξεπέρασε κάθε όριο σε όλα τα πλαίσια, του αθλητισμού, του συναισθήματος, της γεωπολιτικής, αλλά κυρίως της ηθικής και του χρήματος, σε βαθμό που να κάνει άπαντες να διερωτώνται εάν μπορούν πλέον να υπάρξουν οι, έστω κι υποτυπώδεις, περιορισμοί στην αγορά αυτού του αθλήματος που ονομάζεται ποδόσφαιρο.
Η Παρί Σαιν-Ζερμαίν (ή μάλλον, καλύτερα, τα κεφάλαια από την Ντόχα, που έχουν εξαγοράσει τον γαλλικό σύλλογο από το 2011), κατόρθωσε κάτι που έως σήμερα , λόγω της αδιανόητης κι απλησίαστης, έως τώρα, ρήτρας αποδέσμευσης του Νειμάρ από τη Μπάρσα, που έφθανε τα 222 εκατ. ευρώ, φάνταζε αδύνατο: ενέταξε στις τάξεις της τον πιο επωφελή οικονομικά παίκτη στον κόσμο, τον δεύτερο πιο δημοφιλή στο Twitter με 30 εκατ. Ακολούθους, όταν οι επτά επίσημοι λογαριασμοί της ομάδας ακολουθούνται μόλις από 5,5 εκατ. Ο ίδιος ο παίκτης έχει αποδειχθεί μία μηχανή παραγωγής εικόνας, που ήδη προκαλούσε ανησυχία στους παράγοντες της Μπαρσελόνα, με τη διαρκή ενασχόλησή του με τη διαφήμιση σε όλα τα μήκη και πλάτη του κόσμου, από την Βραζιλία και την Ισπανία, έως την Ιαπωνία, παρουσιάζοντας από ακουστικά και προϊόντα ομορφιάς, έως και συμμετέχοντας σε εκστρατείες για την πρόληψη.

 

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X