Αθλητισμός

Πλάνο υπάρχει, χρειάζεται (και) υπέρβαση…

Πλάνο υπάρχει, χρειάζεται (και) υπέρβαση…
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Ο αποκλεισμός του Παναθηναϊκού από την Μπιλμπαό στα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ ερχόταν από την ημέρα που η κλήρωση έστειλε τους ανώτερους Βάσκους στους «πράσινους». Το γεγονός ότι ο Παναθηναϊκός του 2017 βγαίνει εκτός ευρωπαϊκών διοργανώσεων από τον Αύγουστο δεν αποτελεί είδηση, είδηση θα αποτελούσε αν πέρναγε το εμπόδιο της Αθλέτικ.
Με αρκετούς ανέτοιμος ποδοσφαιριστές, με τραυματισμούς και χωρίς ποιοτικές λύσεις από τον πάγκο οι «πράσινοι» μπορούν να αισθάνονται και ικανοποιημένοι για το ότι σε αρκετά διαστήματα σε Λεωφόρο και Μπιλμπάο η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη κοίταξε στα μάτια μια σαφώς πιο ισχυρή και δεμένη Αθλέτικ Μπιλμπάο. Ωστόσο, τα προβλήματα που προέρχονται κυρίως από την οικονομική κρίση που ζει και βασιλεύει στο «τριφύλλι» ανέβαλαν την ευρωπαϊκή υπέρβαση.
Το θετικό της υπόθεσης είναι ότι ο Ουζουνίδης στα τέσσερα ευρωπαϊκά ματς με Καμπάλα και Μπιλμπάο είδε μαχητικότητα και οι λόγοι που μετά τον αποκλεισμό είπε «δεν είμαι απογοητευμένος…» είναι οι εξής:
Ο Έλληνας προπονητής ευελπιστεί ότι με τους Γιόχανσον, Τσάβες να ανεβάζουν στροφές, τους Καμπέσας, Λουτσιάνο, Ινσούα να προσαρμόζονται, με δύο ακόμα μεταγραφές που περιμένει να δίνουν λύσεις και τις επιστροφές των Μολέδο, Κουλιμπαλί θα δημιουργήσει μια ισχυρή ομάδα με βάθος στο ρόστερ.
Οι δύο πρώτες εμφανίσεις του Τσάβες άφησαν αισιόδοξα μηνύματα και ο «αντι-Μπεργκ» μαζί με τη νοοτροπία του Μαρίνου Ουζουνίδη είναι ικανοί να ζεστάνουν τον κόσμο του Παναθηναϊκού ενόψει της συνέχειας εντός συνόρων.
Αυτή είναι η θετική όψη του νομίσματος, όμως υπάρχει και η άλλη πλευρά που γεμίζει με προβληματισμό τις τάξεις του «τριφυλλιού».

Ο Παναθηναϊκός έμεινε για τρίτη χρονιά τα τελευταία έξι χρόνια εκτός ομίλων ευρωπαϊκής διοργάνωσης και το πλήγμα δεν είναι μόνο οικονομικό, αλλά και στο πρεστίζ της ομάδας. Οι «πράσινοι» κατηφορίζουν συνεχώς στην βαθμολογία της ΟΥΕΦΑ και για να βγουν από το αδιέξοδο εντός κι εκτός συνόρων χρειάζονται σωστό πλάνο, υπερβάσεις από τη διοίκησή τους, και στήριξη από τον κόσμο τους.
Το σοβαρό πλάνο με τον Ουζουνίδη πρωτομάστορα δείχνει να υπάρχει και ακόμη δεν μπορεί να αξιολογηθεί, αυτό που πρέπει να κάνει – χθες- η διοίκηση είναι φέρει δύο μεσοεπιθετικούς εντεκαδάτους παίκτες χωρίς φυσικά να πουλήσει τον Ζέκα…

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X