Αθλητισμός

ΑΕΚ-Ιωνικός 3-0: Μια «Ένωση» βγαλμένη από όνειρο – Ξέσπασε, καθάρισε… χαμογέλασε!

ΑΕΚ-Ιωνικός 3-0: Μια «Ένωση» βγαλμένη από όνειρο – Ξέσπασε, καθάρισε… χαμογέλασε!
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Η ΑΕΚ περίμενε αυτό το βράδυ πως και πως. Και κατάφερε να το χαρεί με την ψυχή της.

Με περισσότερους από 15.000 φίλους της η Ενωση με ξέσπασμα στο β’ ημίχρονο κέρδισε 3-0 τον Ιωνικό στο ΟΑΚΑ, σε μία… ιδανική πρεμιέρα πρωταθλήματος.

Ο Λε Ταλέκ άνοιξε το σκορ στο 7’ με κεφαλιά μετά από ασίστ του Μάνταλου, στο 62’ ο Αμραμπατ σκόραρε από πέναλτι που κέρδισε ο Αραούχο και πέντε λεπτά μετά έκανε το 3-0 ο Τσούμπερ. Δηλαδή, σκόραραν μόνο… μεταγραφές για την ΑΕΚ, η οποία είχε στην 11άδα της από την περσινή σεζόν μόνο τους Μάνταλο-Γαλανόπουλο.

Ο Ιωνικός είχε 3-4 καλές φάσεις στο α’ ημίχρονο, έχασε τον Ρομαό με κόκκινη κάρτα στο 42’ και εν συνεχεία… παραδόθηκε στις ορέξεις των επιθετικών της ΑΕΚ.

Έτσι, η ΑΕΚ ήταν η μόνη από τις μεγάλες ομάδες που κέρδισε, καθώς ο ΠΑΟΚ ηττήθηκε και ο Ολυμπιακός έφερε ισοπαλία…

Το ματς

Ο Βλάνταν Μιλόγεβιτς ξεκίνησε το ματς με τον Γαλανόπουλο να κερδίζει τον Σιμάνσκι στην θέση δίπλα στον Λε Ταλέκ στον άξονα. Στην άμυνα η 4άδα Μισελέν-Βράνιες-Τζαβέλλας-Χατζισαφί μπροστά από τον Στάνκοβιτς ήταν σταθερή, ενώ στην επίθεση οργανωτής ήταν ο Μάνταλος με Αμραμπατ-Τάνκοβιτς στα άκρα και φορ τον Αραούχο. Για τους Νικαιώτες ο Δημήτρης Σπανός εμπιστεύτηκε την εμπειρία των Τσιγκρίνσκι-Ρομαό.

Πριν συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό ο Ιωνικός είχε τεράστια ευκαιρία με κάθετη πάσα να «τρυπάει» Βράνιες-Τζαβέλλα και ο Τουράμ να αστοχεί σε ανεπανάληπτο τετ α τετ.

Η ΑΕΚ στην πρώτη ευκαιρία της όμως βρήκε γκολ. Στο 7’ ο Μάνταλος σέρβιρε υπέροχα από φάουλ στην καρδιά της περιοχής και ο Λε Ταλέκ από κοντά με κεφαλιά άνοιξε το σκορ. Δύο λεπτά μετά το γκολ της Ενωσης ο Λένις έγινε απειλητικός με δυνατό σουτ από το πλάι απέναντι στον Χατζισαφί.

Η ΑΕΚ έδειχνε αμυντικά προβλήματα στις ξαφνικές επιθέσεις του Ιωνικού, αλλά το γρήγορο γκολτην βοήθησε ψυχολογικά. Στο 17’ ο Τουράμ έχασε νέα μεγάλη ευκαιρία με κεφαλιά εντελώς ανενόχλητος, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ.

Στο 30’ ο Ιωνικός προβλημάτισε πολύ την ΑΕΚ στην κόντρα. Πάλι ο Τουράμ έφυγε στην κόντρα, βγήκε ο Στάνκοβιτς τον έστειλε πλάγια και έπειτα ο φορ της Λαμίας πλάσαρε ψηλά άουτ μετά, με την άμυνα της Ενωσης να μην μπορεί να ανταποκριθεί.

Τρία λεπτά μετά σε αντεπίθεση ο Αμραμπατ ανάγκασε τον Ρομαό σε σκληρό φάουλ, που ήταν δεύτερη κίτρινη κάρτα με αποτέλεσμα να αποβληθεί. Έτσι με παίκτη παραπάνω και υπέρ το σκορ της, η ΑΕΚ πατούσε πιο γερά και ήρεμα στο γήπεδο παρότι δεν είχε ρυθμό και επιθετικότητα στο βαθμό που περίμεναν όλοι.

Στο 42’ ο Αμραμπατ απείλησε με δυνατό σουτ που απέκρουσε ο Χουτεσιώτης και έτσι μέχρι το τέλος του ημιχρόνου έμεινε το 1-0. Ετσι, η ΑΕΚ κατάφερε πολλά στο α’ ημίχρονο έχοντας κάνει απλώς τα απαραίτητα…

Στο β’ ημίχρονο ο Βλάνταν Μιλόγεβιτς έβαλε Τσούμπερ-Σιμάνσκι αντί Γαλανόπουλου-Τάνκοβιτς για να φρεσκάρει την 11άδα του και να δώσει επιθετικό τόνο. Ο Αμραμπατ έμεινε δεξιά, ο Τσούμπερ ήταν αριστερά και οργανωτής παρέμεινε ο Μάνταλος. Στο 49’ η ΑΕΚ ζήτησε πέναλτι σε χέρι του Μύγα, αλλά ο Τζοβάρας και το VAR συμφώνησαν ότι δεν υπήρχε κάτι επιλήψιμο.

Η Ενωση έδειχνε μεγαλύτερη διάθεση και κυρίως με τον Τσούμπερ προσπαθούσε να «χτυπήσει» από αριστερά τον Ιωνικό που είχε οπισθοχωρήσει. Στο 62’ ο Αραούχο κέρδισε το πέναλτι από τον Μύγα και ο Αμραμπατ σκοράροντας για το 2-0 άνοιξε… λογαριασμό στα ελληνικά γήπεδα. Πέντε λεπτά μετά άνοιξε δικό του λογαριασμό και ο Στίβεν Τσούμπερ μετά από 2-3 προσπάθειες. Ο Ελβετός πήρε την μπάλα από κόρνερ και με ατομική προσπάθεια και δυνατό σουτ έκανε το 3-0.

Μετά το τρίτο γκολ η ΑΕΚ έφτιαξε και άλλες φάσεις με Τσούμπερ-Γκαρσία-Γέβτιτς, αλλά το σκορ δεν άλλαξε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα.

Οι συνθέσεις

ΑΕΚ (Β. Μιλόγεβιτς, 4-2-3-1): Στάνκοβιτς, Μισελέν, Βράνιες, Τζαβέλλας, Χατζισαφί, Λε Ταλέκ, Γαλανόπουλος (46’ Σιμάνσκι), Αμραμπατ (68’ Γκαρσία), Μάνταλος (68’ Γέβτιτς), Τάνκοβιτς (46’ Τσούμπερ), Αραούχο (76’ Ανσαριφάρντ)

Ιωνικός (Δ. Σπανός, 4-2-3-1): Χουτεσιώτης, Μύγας (90+3 Κωνσταντινίδης), Τσιγκρίνσκι, Σάντσες, Βαλεράνιος, Γκοτσούλιας, Ρομαό, Λένις (68’ Ντάλσιο), Αοσμαν (67’ Κιάκος), Καμπράλ (80’ Ματσούκας), Τουράμ (80’ Μάναλης)

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X