Αθλητισμός

ΑΕΚ: Όλα για όλα απόψε κόντρα στην Ζόρια

ΑΕΚ: Όλα για όλα απόψε κόντρα στην Ζόρια
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Οι ήττες με 3-0 στην Πορτογαλία και 1-2 στην Αθήνα από Μπράγκα και Λέστερ αντίστοιχα, φέρνουν την ΑΕΚ με την πλάτη στον τοίχο από την 3η αγωνιστική του ομίλου του Europa League.

Και απόψε στην Ουκρανία απέναντι στην Ζόρια οι «κιτρινόμαυροι» έχουν στόχο τη νίκη και μόνο τη νίκη. Διότι σε διαφορετική περίπτωση… ψαλιδίζονται οι ελπίδες πρόκρισης της, καθώς Μπράγκα και Λέστερ (παίζουν απόψε στην Μεγάλη Βρετανία) έχουν ήδη 6 βαθμούς και ΑΕΚ-Ζόρια μηδέν.

Η ΑΕΚ το πιθανότερο είναι να κατέβει με τριάδα στην άμυνα. Είτε σε 3-4-3, είτε με 3-5-2. Ενώ δεν πρέπει να αποκλείσουμε και το 4-2-3-1 που είναι το σύστημα που έχει εφαρμόσει περισσότερο η Ενωση μέχρι στιγμής για την φετινή σεζόν.

Ο Τσιντώτας θα είναι κανονικά κάτω από τα δοκάρια. Με τον Τσιγκρίνσκι που επανέρχεται από τραυματισμό σε κεντρικό ρόλο στα μετόπισθεν, με Νεντελτσεάρου και Σβάρνα στο πλάι του. Τον Σάκχοφ με τον Κρίστιτσιτς στον άξονα ελλείψει άλλων χαφ να δώσουν ανάσες στον Ουκρανό και τον Σέρβο, τον Βασιλαντωνόπουλο δεξί μπακ χαφ που επανέρχεται, τον Ινσούα αριστερό μπακ χαφ, τον Μάνταλο με τον Τάνκοβιτς στα άκρα, με τον Ολιβέιρα στην θέση του σέντερ φορ για το 3-4-3. Ενα σύστημα που πάντως μετατρέπεται και σε 3-5-2 με τον Μάνταλο μπροστά από τα χαφ και τον Σουηδό κοντά στον Ολιβέιρα στην γραμμή κρούσης.

Οπότε θα μπορεί κατά τη διάρκεια του ματς ο Κολονέλο (με εντολή Καρέρα από την Αθήνα) να το διαφοροποιεί ανάλογα τις ανάγκες της ομάδας κατά τη διάρκεια του αγώνα.

Πίεση ψηλά και στημένα

Στο άδειο από φιλάθλους απόψε «Zaporizhzhya City Stadium» η ΑΕΚ θέλει να πιέσει ψηλά, να κλέψει μπάλες και να αιφνιδιάσει την Ζόρια στην άμυνα της για να σκοράρει πρώτα και να διαχειριστεί καλύτερα το ματς εν συνεχεία. Τις τελευταίες ημέρες η ΑΕΚ δούλεψε πολύ στα επιθετικά στημένα. Και όπως και κόντρα στον ΟΦΗ θέλει να βρει μία τέτοια καλή ευκαιρία και εκτελεστή τον Μάνταλο για να βρει ένα γκολ από στημένο.

Η ΑΕΚ έχει την πίεση απόψε και καλείται να πάρει ένα σημαντικό αποτέλεσμα στο Europa League. Οπως κέρδισε εκτός έδρας την Σεντ Γκάλεν και εντός την Βόλφσμπουργκ για να περάσει με αυτές τις δύο προκρίσεις στον όμιλο. Και βεβαίως θέλει τις δύο νίκες με την Ζόρια σε Ουκρανία και Ελλάδα για να αυξήσει τη βαθμολογία της στην UEFA, αλλά και της χώρας συνολικά.

«Καθαρή» η Ζόρια

Οι ποδοσφαιριστές και τα στελέχη της Ζόρια υποβλήθηκαν προχθές σε τεστ για τον κορονοϊό τα οποία ήταν όλα αρνητικά. Οπως ανακοινώθηκε, μετά τα τεστ της Τρίτης στα οποία υποβλήθηκαν όλα τα μέλη της ομάδας, όλα τα αποτελέσματα βγήκαν χθες το πρωί αρνητικά και έτσι η ουκρανική ομάδα δεν έχει κανένα πρόβλημα με την πανδημία εν όψει της τρίτης αγωνιστικής του Europa League και του αποψινού αγώνα με την ΑΕΚ.

Να θυμίσουμε ότι η αντίπαλος της ΑΕΚ ζήτησε από το Υπουργείο Υγείας της Ουκρανίας ειδική άδεια για να επιτραπεί η είσοδος στον κόσμο, αλλά η απάντηση ήταν αρνητική, λόγω της πανδημίας.

Ο Καρέρα έμεινε στην Αθήνα

Η ΑΕΚ ταξίδεψε χθες το πρωί για την Ουκρανία χωρίς τον Μάσιμο Καρέρα. Ο Ιταλός τεχνικός εμφάνισε το βράδυ της Τρίτης αδιαθεσία και πυρετό ο οποίος δεν είχε υποχωρήσει το πρωί και έτσι αποφασίστηκε να παραμείνει στην Αθήνα.

Καθώς λόγω της κατάστασης οι άνθρωποι της ΠΑΕ ΑΕΚ δεν ήθελαν να πάρουν κάποιο ρίσκο. Ο Καρέρα παρέμεινε σπίτι του και θα τον επισκεφτεί γιατρός για να υποβληθεί σε τεστ για κορονοϊό. Σε κάθε περίπτωση και με νέο αρνητικό τεστ που είναι και το πιθανότερο δεν θα μπορούσε να ταξιδέψει με πυρετό λόγω των συνθηκών.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X