Αθλητισμός

ΑΕΚ-Παναιτωλικός: Τεσσάρα στο σβηστό και πρόκριση στα ημιτελικά

ΑΕΚ-Παναιτωλικός: Τεσσάρα στο σβηστό και πρόκριση στα ημιτελικά
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

ΑΕΚΠαναιτωλικός 4-0 σήμερα το απόγευμα στο ΟΑΚΑ, με τη ομάδα του Μάσιμο Καρέρα να παίρνει την πρόκριση για τα ημιτελικά του Κυπέλλου.

Η Ενωση καθάρισε την πρόκριση από το πρώτο ημίχρονο με τα γκολ των Ολιβέιρα (7′) και Κρίστιτσιτς (37′), ενώ στο β’ ημίχρονο σκόραρε και ο Αλμπάνης (78′), με τον Λιβάια (89′ πεν).

Η ΑΕΚ δεν ενθουσίασε με την απόδοση της, αλλά κατάφερε να στοχεύσει στη νίκη από νωρίς και να την κατακτήσει χωρίς προβλήματα.

Ο Παναιτωλικός δεν κατέβηκε ποτέ, δεν απείλησε την ΑΕΚ καθόλου, παρά μόνο σε ένα σουτ που έβγαλε εντυπωσιακά ο Τσιντώτας.

Το ματς

Η ΑΕΚ στο πρώτο ημίχρονο με Λιβάια αριστερά, Αραούχο δεξιά και τον Μάνταλο να κινείται πίσω από τον Ολιβέιρα μπήκε με σκοπό να σκοράρει και να καθαρίσει. Και το έκανε μόλις στο 7’ με το απευθείας σουτ του Πορτογάλου επιθετικού, ενώ μισή ώρα μετά ο Κρίστιτσιτς έκανε το 2-0 μετά από ωραία ενέργεια του Μάνταλου από ωραία πάσα του Αραούχο. Έτσι δίχως να πιάσει υψηλά στάνταρ απόδοσης και δίχως η 4αδα μπροστά να βγάλει την ποιότητα και τις συνεργασίες, είχε φτάσει το σκορ που ήθελε για να ηρεμήσει. Και το εξασφάλισε κυρίως από την καλή αμυντική λειτουργία με τον Τσιντώτα να επεμβαίνει καίρια σε μόλις μία φάση

Στο δεύτερο ημίχρονο, η ομάδα του Μάσιμο Καρέρα έκανε διαχείριση. Ο Παναιτωλικός πήρε κάποια μέτρα προς την αντίπαλη περιοχή, αλλά ως εκεί. Προσπαθούσε, αλλά απέναντι στην άμυνα της ΑΕΚ δεν είχε πολλές επιλογές. Μια δύσκολη φάση από κόντρα κλήθηκε να αντιμετωπίσει ο Τσιντώτας και απέκρουσε εντυπωσιακά. Και εκεί τον πήρε… η κατηφόρα, καθώς στο 78’ ο Αλμπάνης από ασίστ Αραούχο και πέναλτι του Λιβάια (το κέρδισε ο ίδιος) δέκα λεπτά μετά ήρθε το τελικό και άνετο 4-0 στο άδειο ΟΑΚΑ.

ΑΕΚ (Μ. Καρέρα, 4-2-3-1): Τσιντώτας, Μπακάκης, Βράνιες, Σβάρνας, Λόπες, Κρίστισιτς, Σιμόες, Αραούχο (79’ Οικονόμου), Μάνταλος (71’ Σιμάνσκι), Λιβάγια, Ολιβέιρα (60’ Αλμπάνης).

Παναιτωλικός (Μ. Χάβος, 4-2-3-1): Κνετ, Σιέστεντ, Μαρσιάλ, Μαλής, Κέβιν, Τσιγγάρας, Ταχάρ (72’ Αλβαρεζ), Μιμίτο, Φυτόπουλος (63’ Ρόσα), Ντουάρτε, Μπαϊροβιτς (68’ Μουνιέ).

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X