Αθλητισμός

ΑΕΚ – ΠΑΣ Γιάννινα 2-0: Πήρε… ανάσα και ζει!

ΑΕΚ – ΠΑΣ Γιάννινα 2-0: Πήρε… ανάσα και ζει!
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Η ΑΕΚ πήρε βαθιά… ανάσα κερδίζοντας 2-0 τον ΠΑΣ Γιάννινα στο ΟΑΚΑ, για την 24η αγωνιστική της Super League.

Στο 69′ έδωσε την λύση ο Πέτρος Μάνταλος με κεφαλιά, ενώ ο Καρίμ Ανσαριφάρντ στο 89′ εδραίωσε τη νίκη. Σημαντική η διπλή επέμβαση του Παναγιώτη Τσιντώτα στο 5′ κρατώντας το μηδέν στο ΟΑΚΑ.

Με τη νίκη αυτή η ΑΕΚ πλησίασε στους 6 τον ΠΑΟΚ, ενώ ξέφυγε με 6 από τον ΠΑΣ Γιάννινα και τον ΠΑΟ.

Ενταση ανάμεσα σε Βράνιες και Αμραμπατ στο β’ ημίχρονο δύο φορές, μπήκε ανάμεσα τους ο Τζαβέλλας για να μην συμβούν τα χειρότερα! Στο τέλος μεπαρέμβαση Γιαννίκη τα βρήκαν και αγκαλιάστηκαν.

Πριν το 1-0 ο κόσμος της Ενωσης στο ΟΑΚΑ αποδοκίμασε για την εικόνα που για ακόμη ένα παιχνίδι δεν ήταν αυτή που έπρεπε… Εξαλλοι στην ΑΕΚ με τον διαιτητή Παπαδόπουλο, ο οποίος δεν έδωσε καθαρό πέναλτι στο 43′ πάνω στον Ανσαριφάρντ και τα έκανε… θάλασσα.

To ματς

Ο Αργύρης Γιαννίκης ξεκίνησε με στόπερ τον Τζαβέλλα, χαφ τον Σάκχοφ και διατήρησε την ίδια επιθετική τετράδα που είχε στο Καραϊσκάκη. Η ΑΕΚ μπήκε με διάθεση να πιέσει ψηλά, αλλά ο ΠΑΣ Γιάννινα απείλησε πρώτος. Αντεπίθεση για τους φιλοξενούμενους στο 5’, λάθος τοποθέτηση του Βράνιες, με τον Τσιντώτα να αποκρούσει σωτήρια πρώτα το πλασέ του Περέα και εν συνεχεία αυτό του Οικονομόπουλου. Η Ενωση απάντησε αμέσως με ωραία κεφαλιά του Τσούμπερ που έφυγε ελάχιστα άουτ. Στο 14’ ο Περέα ξέφυγε πάλι από τον Βράνιες και μπήκε στην περιοχή από τα δεξιά, έκανε το γύρισμα προς τον Λιάσο, αλλά ο Ρότα τον μπλόκαρε και απομάκρυνε σε κόρνερ, το οποίο στη συνέχεια πέρασε ανεκμετάλλευτο. Στο 17’ σουτ του Τσούμπερ έξω από την περιοχή, ο Λοντίγκιν μπλόκαρε δίχως να δυσκολευτεί. Η ΑΕΚ παίζει με τετράδα μπροστά σε φάση επίθεσης. Ουσιαστικά, ο Τσούμπερ συγκλίνει δίπλα στον Ανσαριφάρντ, με τον Άμραμπατ να κινείται αριστερά και τον Γκαρσία δεξιά. Στο 23’ ο Γκαρσία προσπάθησε να πιάσει το σουτ από το ύψος του πέναλτι, με τον Ποζνάνσκι να παρεμβαίνει με τάκλιν. Δεν φαινόταν ξεκάθαρα από το ριπλέι εάν έχει βρει μπάλα ο αμυντικός του ΠΑΣ και έτσι διαιτητής και VAR συμφώνησαν ότι δεν υπάρχει κάτι μεμπτό. Στο 28’ ύστερα από σουτ του Τσούμπερ, η μπάλα κόντραρε στο χέρι του Παντελάκη, το οποίο όμως ήταν κολλημένο και έτσι δεν υπήρχε κάτι αντικανονικό. Στο 32’ ο Καρίμ πήρε στρωμένη μπάλα από τον Τσούμπερ, αλλά το σουτ του Ιρανού έφυγε άουτ. Η ΑΕΚ είχε την πρωτοβουλία, είχε την κατοχή, όχι όμως και μεγάλες φάσεις καθώς αναπτυσσόταν ανορθόδοξα, ενώ ο ΠΑΣ περίμενε με υπομονή τα λάθη και τις κόντρα επιθέσεις. Στο 37’ σέρβιρε από δεξιά ο Ρότα, αλλά η κεφαλιά του Γκαρσία μέσα από την περιοχή έφυγε άουτ. Στο 40’ ακόμα ένα σουτ εκτός περιοχής από τον Τσούμπερ, θα μπλοκάρει εκ νέου ο Λοντίγκιν. Δύο λεπτά υπάρχει καθαρή παράβαση σε ανατροπή του Καραχάλιου στον Ανσαριφάρντ, Παπαδόπουλος και Λούπερτι στο VAR δεν έδωσαν τίποτε μέσα σε έντονες διαμαρτυρίες! Επικίνδυνο μακρινό σουτ από τον Σιμάνσκι στο επόμενο λεπτό, με την μπάλα να φεύγει λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Και κάπου εκεί έληξε το ημίχρονο με τους ανθρώπους της ΑΕΚ να διαμαρτύρονται έντονα στον διαιτητή για το πέναλτι που δεν έδωσε πάνω στον Ανσαριφάρντ.

Το β’ ημίχρονο άρχισε δίχως αλλαγές, με την ΑΕΚ να απειλεί αμέσως. Στο 48’ ο Τσούμπερ ήταν εκτεθειμένος κατά την πολύ ωραία πάσα του Άμραμπατ. Εν συνεχεία τελείωσε τη φάση από κοντά με πλασέ, αλλά το γκολ ακυρώθηκε ορθά ως οφσάιντ. Στο 56’ κεφαλιά του Βράνιες, ύστερα από εκτέλεση κόρνερ, περνά άουτ η μπάλα. Στο 58’ ο Γκαρσία εντός της περιοχής του ΠΑΣ, φέρνει την μπάλα στο αριστερό και σουτάρει, με την μπάλα να χτυπά με δύναμη στο κεφάλι του Παντελάκη. Στο 66’ ο Μεταξάς έβαλε τον Ρίζο στην θέση του Ποζνάνσκι, ενώ αμέσως μετά ο Μάνταλος πήρε την θέση του Τσούμπερ. Και στο 69’ ήρθε η λύτρωση για την ΑΕΚ, με τον αρχηγό. Ο Ρότα έκανε την σέντρα από δεξιά, ο Μάνταλος πήδηξε πιο ψηλά από όλους και με κεφαλιά έκανε το 1-0. Ένα γκολ… ξέσπασμα για όλους στην ΑΕΚ, καθώς πανηγυρίστηκε έντονα και έφερε ανακούφιση. Στο 74’ ο Άμπραμπατ σήκωσε μέσα στην περιοχή, έπιασε την κεφαλιά ο Γκαρσία, με τον Ανσαριφάρντ να μην μπορεί να κάνει καλά την προβολή. Στο 79’ μπάσιμο του Ρότα στην αντίπαλη περιοχή, κάνει το γύρισμα, αλλά μπλοκάρει ο Λοντίγκιν. Η ΑΕΚ διατηρούσε την κατοχή της μπάλας και είναι εκείνη που προσπαθούσε να απειλήσει τον ΠΑΣ, ο οποίος ήταν εντελώς ακίνδυνος. Στο μεταξύ ο Μεταξάς προχώρησε σε τριπλή αλλαγή. Στον αγωνιστικό χώρο πέρασαν οι Μπρένερ, Μορέιρα και Λώλης, ενώ εκτός πέρασαν οι Καραχάλιος, Οικονομόπουλος και Λιάσος. Στο 88’ ο Μάνταλος εκτέλεσε το κόρνερ, ο Ρίζος δεν μπόρεσε να απομακρύνει την μπάλα, αντίθετα την έστρωσε στον Ανσαριφάρντ, ο οποίος από κοντά νίκησε τον Λοντίγκιν και έκανε το 2-0. Κάπου εκεί… τελείωσε και το ματς στο ΟΑΚΑ με την ΑΕΚ να χαμογελά μετά από καιρό και να εδραιώνει την θέση της στα πλέι οφ της Super League.

Οι συνθέσεις

ΑΕΚ (Α. Γιαννίκης, 4-2-3-1): Τσιντώτας, Ρότα (90’ Μισελέν), Βράνιες, Τζαβέλλας, Χατζισαφί, Σιμάνσκι, Σάκχοφ, Γκαρσία (90’+ Τάνκοβιτς), Αμραμπατ, Τσούμπερ (67’ Μάνταλος), Ανσαριφάρντ

ΠΑΣ Γιάννινα (Η. Μεταξάς, 4-4-2): Λοντίγκιν, Σάλιακας, Εραμούσπε, Ποζνάνσκι (65’ Ρίζος), Παντελάκης, Καραχάλιος (80’ Λώλης), Στάνκο, Οικονομόπουλος (80’ Μπρένερ), Λιάσος (80’ Μορέιρα), Ντομίνγκεζ (89’ Μίνα), Περέα Ο Παπαδόπουλος χρέωσε με κίτρινη κάρτα τους Χατζισαφί (72’) – Εραμούσπε (77’).

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X