Αθλητισμός

Επεισόδια στου Ρέντη: Τουλάχιστον έξι άτομα αρνήθηκαν να δώσουν DNA – Βρέθηκαν υπολείμματα από τη φωτοβολίδα -Συνελήφθη Γεωργιανός μετά τα επεισόδια

Επεισόδια στου Ρέντη: Τουλάχιστον έξι άτομα αρνήθηκαν να δώσουν DNA – Βρέθηκαν υπολείμματα από τη φωτοβολίδα -Συνελήφθη Γεωργιανός μετά τα επεισόδια
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Επεισόδια στου Ρέντη: Ελεύθεροι αφέθηκαν οι 424 οπαδοί που προσήχθησαν το βράδυ της Πέμπτης στο γήπεδο «Μελίνα Μερκούρη» στου Ρέντη, μετά την επίθεση χούλιγκαν στα ΜΑΤ στο πλαίσιο του αγώνα βόλεϊ Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός, όμως οι έρευνες των Αρχών για να βρεθεί το άτομο που έκανε τη δολοφονική επίθεση στον αστυνομικό είναι σε πλήρη εξέλιξη.

Ρέντη: Συνελήφθη Γεωργιανός μετά τα επεισόδια – Τι βρήκαν οι αστυνομικοί

Στη σύλληψη ενός αλλοδαπού από τη Γεωργία προχώρησαν οι Αρχές έπειτα από τα σοβαρά επεισόδια στου Ρέντη κατά τη διάρκεια των οποίων τραυματίστηκε σοβαρά ο 31χρονος αστυνομικός.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Γεωργιανός βρισκόταν στο γήπεδο «Μελίνα Μερκούρη» κατά τη διάρκεια του αγώνα Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός, για το Λιγκ Καπ στο βόλεϊ και ήταν ανάμεσα στους 424 προσαχθέντες για τα επεισόδια.

Όπως διαπίστωσαν οι αστυνομικοί, σε βάρος του συγκεκριμένου άνδρα υπάρχει απόφαση για παράνομη διακίνηση μεταναστών. Συνεπώς συνελήφθη και το πρωί του Σαββάτου οδηγείται στον εισαγγελέα.

Ενώ τουλάχιστον έξι από τους προσαχθέντες αρνήθηκαν να δώσουν αποτυπώματα, δείγμα DNA η ακόμα και δείγμα για ανίχνευση πυρίτιδας στα χέρια τους και έχει ενημερωθεί σχετικά ο αρμόδιος Εισαγγελέας. Σύμφωνα με τον νόμο εάν δεν υπάρχει σύλληψη, όπως στη συγκεκριμένη περίπτωση, ο πολίτης δεν είναι υποχρεωμένος να δώσει δείγμα DNA.

Την ίδια στιγμή, τουλάχιστον 30 από τους προσαχθέντες έχουν απασχολήσει και στο παρελθόν τις Αρχές, όπως προέκυψε από τα αρχεία της Αστυνομίας, ενώ στο μιρκόσπίκιο φαίνεται να έχουν μπει 25 που θεωρούνται «σεσημασμένοι χούλιγκαν» . Σημειώνεται ότι ένας εκ των προσαχθέντων κρατείται ακόμα, καθώς εκκρεμούσε σε βάρος του υπόθεση για διακίνηση μεταναστών.

Βρέθηκαν υπολείμματα από τη φωτοβολίδα

Σε κάθε περίπτωση οι έρευνες των Αρχών συνεχίζονται καθώς υπάρχουν πολλά και σημαντικά ευρήματα από τον χώρο του γηπέδου. Μάλιστα, όπως μετέδωσε στο OPEN ο Φάνης Καραμπατζάκης, ανάμεσα στα ευρήματα έχουν βρεθεί υπολείμματα από τη ναυτική φωτοβολίδα, που τραυμάτισε πολύ σοβαρά τον 31χρονο αστυνομικό στην μηριαία αρτηρία του αριστερού ποδιού με αποτέλεσμα να δίνει μάχη για τη ζωή του στην Εντατική.

Παράλληλα, οι αστυνομικοί βρήκαν στους χώρους των τουαλετών υπολείμματα από καμμένα ρούχα, αλλά και σκουρόχρωμα φούτερ και κουκούλες τύπου full face, που οι χούλιγκαν λόγω της αιφνιδιαστικής κίνησης του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Αττικής δεν πρόλαβαν να τυλίξουν στις φλόγες. Επίσης, συνέλεξαν υπολείμματα αυτοσχέδιων εμπρηστικών μηχανισμών, αναδιπλούμενο σουγιά, κροτίδες και φωτοβολίδες.

Επισημαίνεται ότι το γεγονός πως αφέθηκαν ελεύθεροι όλοι οι οπαδοί, δεν σημαίνει ότι αν προκύψουν κατηγορηματικά στοιχεία σε βάρος κάποιου ή κάποιων εξ΄ αυτών, δεν μπορούν να συλληφθούν.

Χαροπαλεύει ο 31χρονος αστυνομικός που τραυματίστηκε στου Ρέντη

Στο μεταξύ, ο αστυνομικός εξακολουθεί να νοσηλεύεται στη ΜΕΘ στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας σε καταστολή με μηχανική υποστήριξη και η κατάστασή του είναι κρίσιμη. Υπενθυμίζεται πως ο 31χρονος αστυνομικός τραυματίστηκε στου Ρέντη, όταν άγνωστος εκτόξευσε ναυτική φωτοβολίδα κατά του αστυνομικού κατά τη διάρκεια επεισοδίων στον αγώνα βόλεϊ Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός στο κλειστό «Μελίνα Μερκούρη».

Η φωτοβολίδα τον βρήκε στο μηρό. Η ναυτική φωτοβολίδα, που έχει την ιδιότητα να μην σβήνει, έμεινε για ώρα μέσα στον μηρό του αστυνομικού και συνέχιζε να καίει, προκαλώντας του ακατάσχετη αιμορραγία, και φέρεται να έχει βρει τη μηριαία αρτηρία.

Οι δραματικοί διάλογοι όταν προσπαθούσαν να σώσουν τον τραυματία
Οι συνάδελφοι του τραυματία αστυνομικού του προσέφεραν τις πρώτες βοήθειες κάνοντας του τουρνικέ προκειμένου να σταματήσουν την ακατάσχετη αιμορραγία.

Οι διάλογοι από τη στιγμή της προσπάθειας είναι δραματικοί:

«Χάνει τις αισθήσεις του δεν μπορούμε να τον κρατήσουμε». Με αυτή τη δραματική φράση ένας αστυνομικός δίνει στο κέντρο τις πρώτες πληροφορίες από τον σοβαρό τραυματισμό του 31χρονου συναδέλφου του των ΜΑΤ, ο οποίος δέχτηκε φωτοβολίδα κατά τη διάρκεια επεισοδιών με χούλιγκαν, στο ματς του βόλεϊ Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός, στην περιοχή του Ρέντη.

«Η βοήθεια πρέπει να φτάσει άμεσα», συνεχίζει ο αστυνομικός, εμφανώς σοκαρισμένος πάνω από τον συνάδελφό του, ο οποίος μέχρι αυτή την ώρα νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Ηχητικό ντοκουμέντο: Οι αγωνιώδεις διάλογοι των αστυνομικών πάνω από τον τραυματία συνάδελφό τους

Ακούστε τους διαλόγους

Ο διάλογος:

ΚΕΝΤΡΟ ΕΛ.ΑΣ
Πες μου λίγο για τον συνάδελφο έχουμε κάνει το τουρνικέ;

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ
Το έχουμε φτιάξει το τουρνικέ, έχουν παρασχεθεί οι πρώτες βοήθειες, έχει χαθεί αρκετό αίμα αναγνωρίζεται, για αυτό και να συντομεύει ο σταθμός.

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ
Χάνει τις αισθήσεις του δεν μπορούμε να τον κρατήσουμε

ΚΕΝΤΡΟ ΕΛ.ΑΣ
Μας ενημερώνει σε 1 θα είναι εκεί, αυτό μας ενημερώνουν

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X