Αθλητισμός

Επίτιμος δημότης Κάουνας ο Γιασικεβίτσιους (pic)

Επίτιμος δημότης Κάουνας ο Γιασικεβίτσιους (pic)
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Κάουνας έδωσε τον τίτλο του «Επίτιμου Δημότη» της πόλης στον προπονητή της Ζαλγκίρις, Σαρούνας Γιασικεβίτσιους.

Η τιμή προς τον Γιασικεβίτσιους αποδόθηκε -ομόφωνα- σε ειδική τελετή στο δημαρχείο της πόλης! Στο πλάι του Σάρας βρέθηκαν η σύζυγος του, Άννα, και τα δυο τους παιδιά.

«Ο προπονητής της Ζάλγκιρις, Σαρούνας Γιασικεβίτσιους ανακοινώθηκε σήμερα ως επίτιμος δημότης. Το Δημοτικό Συμβούλιο του Κάουνας του έδωσε τον τίτλο ομόφωνα», αναφέρει η σχετική ενημέρωση της Ζαλγκίρις.

Ο Άρβιντας Σαμπόνις είχε τιμηθεί με τον ίδιο τίτλο το 1997.

Ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους ,( 5 Μαρτίου1976) είναι Λιθουανός πρώην διεθνής καλαθοσφαιριστής και νυν προπονητής. Διαθέτοντας ύψος 1.95 αγωνιζόταν στη θέση του Point Guard.

Πρόκειται για τον πιο πετυχημένο Λιθουανό παίκτη της εποχής του και έναν από τους πιο σημαντικούς Ευρωπαίους, με σπουδαία καριέρα και ατομικές διακρίσεις, με αποκορύφωμα τα τέσσερα, τρία συνεχόμενα, Τριπλ Κράουν (2003, 2004, 2005 και 2009).

Αποτελεί μέλος της καλύτερης δεκάδας για την πρώτη δεκαετία στην ιστορία της Ευρωλίγκα (2001-2010), μια από τις 50 σημαντικότερες προσωπικότητες καθώς και Θρύλο της διοργάνωσης. Αποτελεί τον προπονητή της Ζαλγκίρις Κάουνας.

Δείτε ακόμη:

Οι αθλητικές μεταδόσεις σήμερα

 

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X