Αθλητισμός

Europa Conference League: Η Γάνδη στο δρόμο του ΠΑΟΚ που ονειρεύεται 8άδα!

Europa Conference League: Η Γάνδη στο δρόμο του ΠΑΟΚ που ονειρεύεται 8άδα!
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Η Γάνδη κληρώθηκε στο δρόμο του ΠΑΟΚ για τη φάση των 16 του Europa Conference League. Η βελγική ομάδα αποτελεί έναν βατό αντίπαλο για τον Δικέφαλο που μπορεί να κάνει όνειρα και να ελπίζει… ευρωπαϊκά! Το πρώτο ματς θα πραγματοποιηθεί στην Τούμπα την Πέμπτη10 Μαρτίου και η ρεβάνς μια εβδομάδα αργότερα (17 Μαρτίου) στην έδρα της Γάνδης.

Η Γάνδη είναι μια καλή βελγική ομάδα, με ρόστερ, εμπειρίες και παραστάσεις σε ένα ποιοτικό και ανταγωνιστικό πρωτάθλημα όπως είναι η Pro League. Σίγουρα δεν θα αποτελέσει εύκολο αντίπαλο για τον Δικέφαλο, που όμως έχει τις προοπτικές για να φτάσει τουλάχιστον μέχρι την 8άδα της νεοσύστατης διοργάνωσης της UEFA, και γιατί όχι και ακόμη ψηλότερα.

Η Γάνδη τερμάτισε πρώτη στον 2ο όμιλο του Europa Conference League έχοντας συγκεντρώσει 13 βαθμούς σε έξι αγώνες. Άφησε πίσω της την Παρτιζάν στη δεύτερη θέση, την Ανόρθωση στην τρίτη και την Φλόρα Ταλίν στην τελευταία θέση σε ένα θεωρητικά εύκολο γκροουπ. Στο πρωτάθλημα Βελγίου, έπειτα 28 αγωνιστικές, βρίσκεται στην 5η θέση με 46 βαθμούς και κυνηγά την είσοδο στα πλέι οφ για το πρωτάθλημα, όπου συμμετέχουν οι τέσσερις πρώτοι. Ειδάλλως θα παίξει στα πλέι οφ για τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές θέσεις που γίνονται μεταξύ των ομάδων 5-8 στη βαθμολογία.

Η Γάνδη αγωνίζεται στην GHELAMCO-arena, χωρητικότητας 20.000 θεατών. Στο πάγκο της βρίσκεται ο 58χρονος Βέλγος Χέιν Βανχέζεμπρουκ.

Ο τελικός του Europa Conference League διεξάγεται στις 25 Μαΐου στο Εθνικό Στάδιο Τιράνων.

Τα ζευγάρια των 16

Μαρσέιγ – Βασιλεία

Λέστερ – Ρεν

ΠΑΟΚ – Γάνδη

Φίτεσε – Ρόμα

Αϊντχόφεν – Κοπεγχάγη

Σλάβια Πράγας – Λίντσερ

Μπόντο Γκλιμτ – Άλκμααρ

Παρτίζαν – Φέγενορντ

Οι ημερομηνίες μέχρι τον τελικό

Φάση των «16»: 10 – 17 Μαρτίου

Κλήρωση προημιτελικής και ημιτελικής φάσης: 18 Μαρτίου

Προημιτελικά: 7 – 14 Απριλίου

Ημιτελικός: 28 Απριλίου – 5 Μαΐου

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X