Αθλητισμός

Λέστερ – ΑΕΚ 2-0: «Τραγωδία» δίχως τέλος στην «Ένωση»! Πικρό «αντίο» απ’το Europa League

Λέστερ – ΑΕΚ 2-0: «Τραγωδία» δίχως τέλος στην «Ένωση»! Πικρό «αντίο» απ’το Europa League
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Πικρό ήταν το «αντίο» της ΑΕΚ στους ομίλους του Europa League, καθώς η Ένωση δεν απέφυγε την ήττα στην Αγγλία χάνοντας από τη Λέστερ με 2-0.

Το ματς δεν αντέχει σε ιδιαίτερη κριτική, αφού οι «κιτρινόμαυροι» στο 15′ ήταν πίσω στο σκορ με 2-0 δεχόμενη τα γκολ σε τρία λεπτά, μην μπορώντας να απειλήσουν καθόλου τις «αλεπούδες».

Ο τελικός απολογισμός με μόλις μια νίκη και πέντε ήττες στον όμιλο κι έχοντας δεχτεί 15 γκολ φυσικά και είναι πολύ άσχημος για την ομάδα του Καρέρα που πλέον επικεντρώνεται στις εγχώριες διοργανώσεις.

Τα ίδια Παντελάκη μου, τα ίδια Παντελή μου

Προτού καλά – καλά στην ΑΕΚ καταλάβουν τι γίνεται στο «King Power» βρέθηκαν στο 14′ να χάνουν 2-0 με δυο γκολ σε δυο λεπτά (12′ και 14′).

Από μπαλιά του Τίλεμανς προς την περιοχή, ο Σβάρνας δεν έδιωξε κάνοντας λάθος και ο Τσενγκίζ Ουντέρ σκόραρε, αφού τού στρώθηκε η μπάλα. Πριν προλάβει να συνέλθει η Ένωση έγινε το 2-0. Ο Μπαρνς πέρασε τον Βασιλαντωνόπουλο μέσα στην περιοχή, σούταρε, η μπάλα βρήκε στον Νεντελτσεάρου και κατέληξε στα δίχτυα.

Η αλήθεια είναι πως η συνέχεια του ματς ήταν λίγο άχαρη με τη Λέστερ να αγγίζει το 3-0 σε μια-δυο περιπτώσεις (ιδίως με τον Πράε στο 45′), με την ΑΕΚ να παρακολουθεί ανήμπορη τα δρώμενα. Σε αυτή την περίπτωση οι αριθμοί μιλούσαν από μόνοι τους, με τις τελικές να είναι 8-1 και η κατοχή 69% για τους Άγγλους.

Να περάσει η ώρα

Το δεύτερο μέρος κυλούσε στο ρελαντί, με τον Μαχαίρα στο 55′ να μπαίνει στη θέση του Λιβάι Γκαρσία, ενώ στο 66′ μπήκε ο Αλμπάνης στη θέση του Μάνταλου και ο Ολιβέιρα αντί του Ανσαριφάρντ.

Το ματς είχε άχαρο χαρακτήρα, αφού η μεν Λέστερ προσπαθούσε απλά να περάσει η ώρα, η δε ΑΕΚ δεν μπορούσε να της βάλει δύσκολα. Ο Μπαρνς στο 69′ έφτασε κοντά σε ένα τρίτο γκολ, όμως το σουτ του πέρασε άουτ στην πρώτη φάση του δεύτερου μέρους, ενώ στη συνέχεια Έβανς (72′) και Πέρεθ (74′) έχασαν ευκαιρίες για το 3-0.

Ο Γαλανόπουλος στο 80′ μπήκε αντί του Σιμόες, ενώ στο 84′ ο Ολιβέιρα από καλή θέση σούταρε άσχημα στην πρώτη και μοναδική -τρόπον τινά- ευκαιρία της ΑΕΚ στο ματς. Ο Γαλανόπουλος στο 89′ έκοψε σωτήρια τον Πράε με το ματς τελικά να ολοκληρώνεται στο 2-0.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

ΛΕΣΤΕΡ (Μπρένταν Ρότζερς): Ουάρντ, Τζάστιν, Φοφανά (82΄ Μόργκαν), Έβανς, Τόμας, Πράετ, Εντιντί (63΄ Μεντί), Τίλεμανς (82΄ Τσόντουρι), Ουντέρ, Μπαρνς, Ιεανάτσο (67΄ Πέρεθ)

ΑΕΚ (Μάσιμο Καρέρα): Τσιντώτας, Χνιντ, Σβάρνας (56΄ Σάκχοφ), Νεντελτσεάρου, Μιτάι, Κρίστιτσιτς, Σιμόες (81΄ Γαλανόπουλος), Μάνταλος (66΄ Αλμπάνης), Βασιλαντωνόπουλος, Γκαρσία (55΄ Μαχαίρας), Ανσαριφάρντ (66΄ Ολιβέιρα)

Τα καλύτερα στιγμιότυπα

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X