Αθλητισμός

Μουντιάλ 2022 – Κροατία – Μαρόκο: Η ώρα μετάδοσης του «μικρού τελικού»

Μουντιάλ 2022 – Κροατία – Μαρόκο: Η ώρα μετάδοσης του «μικρού τελικού»
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Μουντιάλ 2022: Αν και όλα τα φώτα είναι στραμμένα στον αυριανό (18/12) τελικό του Μουντιάλ 2022 ανάμεσα στην Αργεντινή και στη Γαλλία, σήμερα (17/12) αναμετρώνται η Κροατία και το Μαρόκο στον λεγόμενο «μικρό τελικό» με διακύβευμα την τρίτη θέση της διοργάνωσης, που διεξάγεται στο Κατάρ.

Κροατία – Μαρόκο

Η Κροατία προκρίθηκε ως δεύτερη από τον έκτο όμιλο, πίσω από το Μαρόκο, με το οποίο είχε αναδειχθεί ισόπαλη χωρίς τέρματα. Έπειτα, στους «16» πήρε τη νίκη κόντρα στην Ιαπωνία φτάνοντας έως τη διαδικασία των πέναλτι και στους προημιτελικούς αντιμετώπισε τη Βραζιλία, αποκλείοντας τη «Σελεσάο» με τον ίδιο τρόπο και κάνοντας τη μεγάλη έκπληξη κόντρα στα προγνωστικά. Κατόπιν, στα ημιτελικά έπεσε πάνω στην Αργεντινή του Λιονέλ Μέσι και ηττήθηκε με 3-0, φτάνοντας για τρίτη φορά στην ιστορία της στους «4» του Μουντιάλ.

Από την άλλη πλευρά, το Μαρόκο «γράφει» στα γήπεδα του Κατάρ το δικό του παραμύθι, αφού κατέκτησε την κορυφή του έκτου ομίλου, νικώντας τόσο το Βέλγιο με 0-2 όσο και τον Καναδά με 1-2. Στους «16» και στους «8» της διοργάνωσης έκανε την έκπληξη, αποκλείοντας δύσκολα την Ισπανία και την Πορτογαλία, αντίστοιχα. Εντούτοις, στα ημιτελικά, η κάτοχος του τροπαίου, Γαλλία, έκαμψε τη μαχητικότητα των Μαροκινών με 2-0, οι οποίοι έκαναν μια ιστορική πορεία για την Αφρική, αφού ήταν οι πρώτοι εκπρόσωποι της λεγόμενης «μαύρης ηπείρου» που έφτασαν τόσο μακριά σ’ ένα Μουντιάλ.

Ο σημερινός (17/12) αγώνας θα διεξαχθεί στο Khalifa International Stadium, το οποίο βρίσκεται στην περιοχή της Αλ Ραγιάν, και θα μεταδοθεί στις 17:00 τόσο από τον ΑΝΤ1 όσο και τον ΑΝΤ1+ σε περιγραφή του Σωτήρη Κωσταβάρα και σχολιασμό του Στέλιου Γιαννακόπουλου.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X