Αθλητισμός

Μουντιάλ 2022 -Σαλιμα Μουκανσάνγκα: Η διαιτητής που έκανε ένα γήπεδο να χαζέψει

Μουντιάλ 2022 -Σαλιμα Μουκανσάνγκα: Η διαιτητής που έκανε ένα γήπεδο να χαζέψει
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Μουντιάλ 2022: Η 35χρονη Σαλιμα Μουκανσάνγκα είναι γεννημένη στη Ρουάντα ήταν η πρώτη γυναίκα που διαιτήτευσε αγώνα της AFCON( Africa Cup of Nations).

Η Salima Rhadia Mukansanga ήταν η τέταρτη διαιτητής στο Ισπανία – Ιαπωνία και εκεί που δεν… το περίμενε κανείς χάζεψε ένα γήπεδο με την εντυπωσιακή κοπέλα από την Ρουάντα.

Είχε γράψει ιστορία ως η πρώτη γυναίκα που διαιτήτευσε αγώνα στην Αφρικάνικη Ήπειρο, ως τέταρτη διαιτητής στην ισοπαλία μεταξύ Γουινέας και Μαλάουι.

Η Σαλιμα Μουκανσάνγκα είναι διεθνής διαιτητής για τη FIFA από το 2012.

Να σημειωθεί πως η Μουκανσάνγκα αρχικά ασχολήθηκε με το μπάσκετ, αλλά μετά το… γύρισε στο ποδόσφαιρο όταν της είπαν πως ήταν πολύ… κοντή ια να ενταχθεί στην εθνική ομάδα μπάσκετ κάτω των 17 ετών.

Προσέγγισε την Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου της Ρουάντα για να συμμετάσχει σε ένα μάθημα διαιτησίας αφού τελείωσε το γυμνάσιο, αλλά πάλι απορρίφθηκε λόγω του ότι ήταν πολύ νέα. Αργότερα θα της επιτρεπόταν να ακολουθήσει ένα μάθημα μαζί τους αφού έμαθε η ίδια τους νόμους του ποδοσφαίρου στον καιρό της.

Στην αρχή της σταδιοδρομίας της, η Μουκανσάνγκα διαιτήτευσε τους τοπικούς ερασιτεχνικούς αγώνες ποδοσφαίρου ανδρών και τους αγώνες της εθνικής δεύτερης κατηγορίας γυναικών στη Ρουάντα.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X