Αθλητισμός

Μυρίζει… σκούπα στο NBA! 3-0 οι Γουόριορς, στα σχοινιά οι Καβαλίερς![vids]

Μυρίζει… σκούπα στο NBA! 3-0 οι Γουόριορς, στα σχοινιά οι Καβαλίερς![vids]
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Μια νίκη μακριά από την κατάκτηση ακόμη ενός τίτλου στο NBA βρίσκονται οι Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς. Ενός τίτλου που θα είναι ο τρίτος την τελευταία τετραετία. Με καταπληκτικό τον Κέβιν Ντουράντ, οι πρωταθλητές “έσπασαν” την έδρα των Καβαλίερς, έκαναν το 3-0 στις νίκες (110-102) και τους απομένει μια νίκη για να φορέσουν ξανά το “δαχτυλίδι”!

Ο «βασιλιάς» Λεμπρόν Τζέιμς ήταν και πάλι μόνος στον τρίτο τελικό που έγινε στο Quicken Loans Arena. Αντίθετα, οι Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς είχαν την ευτυχία να δουν τον Κέβιν Ντουράντ να είναι σε μεγάλη μέρα και να τους οδηγεί στη νίκη με 110-102. Ήταν η τρίτη νίκη των πρωταθλητών στη σειρά των τελικών. Χρειάζονται άλλη μια για να πανηγυρίσουν το repeat!

«Βασιλιάς» ήταν ο… Ντουράντ

Στο τρίτο παιχνίδι ανάμεσα σε Καβαλίερς και Γουόριορς, «βασιλιάς» ήταν ο Κέβιν Ντουράντ. Ο σούπερ σταρ των πρωταθλητών πήρε την ομάδα στις πλάτες τους όταν κατάλαβε ότι ο Στέφεν Κάρι και οι συνήθεις… ύποπτοι Τόμσον και Γκριν δεν ήταν και στην καλύτερη μέρα τους.

Ο KD πέτυχε 43 πόντους, που είναι ρεκόρ καριέρας στα play off, με ζηλευτά ποσοστά: 9/14 δίποντα, 6/9 τρίποντα, 7/7 βολές, 13 ριμπάουντ, 7 ασίστ, 1 κλέψιμο. Και κυρίως; Με την άμυνά του κράτησε τον Λεμπρόν Τζέιμς μόλις στους… 33 πόντους.

Ο ηγέτης των Καβαλίερς (σ.σ. στο πρώτο ματς είχε κάνει πράγματα και θαύματα) πέτυχε 33 πόντους και έκανε triple double (6/7 βολές, 12/22 δίποντα, 1/6 τρίποντα, 11 αστίσ, 10 ριμπάουντ, 2 κλεψίματα και δυο τάπες). Αλλά ήταν ξανά μόνος. Αν εξαιρέσει κανείς τον Λοβ (20 πόντοι) δεν είχε ούτε αυτή τη φορά βοήθεια από τους συμπαίκτες του.

Κούπα από… χρυσάφι! Πόσο κοστίζει το τρόπαιο του ΝΒΑ

Οι Καβαλίερς με την πλάτη στον τοίχο

Με το σκορ στους τελικούς στο 3-0, οι Κλίβελαντ Καβαλίερς καλούνται να κάνουν κάτι που δεν έχει καταφέρει κανείς μέχρι τώρα στο NBA. Να πετύχουν τέσσερις συνεχόμενες νίκες για να κατακτήσουν το πρωτάθλημα.

Καβαλίερς NBA Γουόριορς

Αν κρίνει κανείς από την εικόνα των δυο ομάδων στον τρίτο τελικό, όμως, μάλλον δύσκολα θα γίνει αυτό. Οι Γουόριορς, στο παιχνίδι του Κλίβελαντ, δεν ήταν στην καλύτερή τους μέρα. Ακόμη κι έτσι, οι Καβς δεν μπόρεσαν να διεκδικήσουν τη νίκη.

Πλέον, η ομάδα του Όκλαντ έχει στα χέρια της τέσσερις ευκαιρίες. Τόσα παιχνίδια απομένουν. Και σε αυτά (αν γίνουν όλα), χρειάζονται μόλις μια νίκη. Μένει μάθουμε αν θα το πετύχουν τα ξημερώματα του Σαββάτου (09.06.2018) ή θα πάρει η στέψη τους παράταση.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X