Αθλητισμός

NBA: Το ιστορικό της μεγάλης βεντέτας Καβς – Χιτ

NBA: Το ιστορικό της μεγάλης βεντέτας Καβς – Χιτ
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Η σύγχρονη ιστορία του ΝΒΑ χρονολογεί τη… βεντέτα μεταξύ των Καβαλίερς και των Χιτ το 2010, για τα… μάτια του ΛεΜπρον Τζέιμς, όταν ο «Βασιλιάς» αποφάσισε να εγκαταλείψει το Κλίβελαντ για να δημιουργήσει μαζί με τους Ντουέιν Ουέιντ και Κρις Μπος τους «Big 3» του Μαϊάμι και να κατακτήσει μαζί τους δύο πρωταθλήματα. Ωστόσο, μία… βουτιά στην ιστορία του κορυφαίου πρωταθλήματος του κόσμου φέρνει στην επιφάνεια το λόγο της αρχικής… παρεξήγησης μεταξύ των δύο πόλεων.

Σαν σήμερα (17/12) το 1991 οι Καβαλίερς… ντροπιάζουν τους Χιτ στο Κλίβελαντ με τον φωτεινό πίνακα να γράφει το τελικό 148-80 και τη διαφορά των 68 πόντων να αποτελεί τη μεγαλύτερη σε αγώνα κανονικής περιόδου του ΝΒΑ μέχρι τις μέρες μας!

Πριν από 26 ολόκληρα χρόνια, λοιπόν, «γράφτηκε» ένα τεράστιο ρεκόρ, το οποίο είχε «σπάσει» το προηγούμενο της μεγαλύτερης διαφοράς πόντων σε έναν αγώνα, μετά από 19 χρόνια προσπαθειών (σ.σ. η προηγούμενη διαφορά ήταν 63π.: Λ.Α. Λέικερς-Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς 162-99 το 1972)!

Μάλιστα, όλα αυτά τα 26 χρόνια που έχουν περάσει από την βραδιά της 17ης Δεκεμβρίου του 1991, μόλις μία ομάδα έχει «αγγίξει» την κατάρριψη του ρεκόρ, οι Ιντιάνα Πέισερς, όταν τη σεζόν 1997-98 είχαν… υποτάξει με 65 πόντους διαφορά τους Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς (2/2/1998).

Την ιστορική εκείνη βραδιά για το Κλίβελαντ, οι Καβαλίερς είχαν βασιστεί στον ηγέτη τους, Μαρκ Πράις, ο οποίος είχε τελειώσει τον αγώνα με 18 πόντους, όσους είχε σημειώσει και ο Τζον Μπατλ στην μέχρι τότε πιο παραγωγική βραδιά της καριέρας του. Είχαν ακολουθήσει οι Μπραντ Ντόχερτι και Χένρι Τζέιμς, φορτώνοντας το αντίπαλο καλάθι από 17 πόντους, ενώ ο Ρομπ Ουίλιαμς είχε σταματήσει στους 16, όλους προερχόμενος από τον πάγκο.

Στον αντίποδα, μόνο οι Στιβ Σμιθ (15π.) και Κέβιν Έντουαρντς (10π.) είχαν γράψει τα ονόματα τους στη λίστα των… διψήφιων από τους Μαϊάμι Χιτ, που σούταρε με το «φτωχό» 35% στα σουτ εντός πεδιάς.

«Δεν ξέρω τι παίξαμε, αλλά σίγουρα δεν ήταν μπάσκετ», είχε δηλώσει απογοητευμένος μετά τη συντριβή ο τότε τεχνικός των Χιτ, Γκλεν Ράις.

Για την ιστορία, η εξωπραγματική νίκη των Καβαλίερς ήταν η 13η της σεζόν, η οποία ολοκληρώθηκε με ρεκόρ 44-17 για την ομάδα του Κλίβελαντ, τερματίζοντας πίσω από τους Σικάγο Μπουλς και τους Μπόστον Σέλιτκς στην… κούρσα για το καλύτερο ρεκόρ της Ανατολής.

Το Μαϊάμι ολοκλήρωσε τη σεζόν 1991-92 με ρεκόρ 38-44 και πρόλαβε την τελευταία θέση (8η) της Ανατολής που οδηγούσε στα πλέι οφ, εκεί όπου αποκλείστηκε στον πρώτο γύρο από
τους Μπουλς (3-0).

Οι «ταύροι» του Σικάγο, μάλιστα, ήταν αυτοί ολοκλήρωσαν και την πορεία των Καβαλίερς στα πλέι οφ, αποκλείοντας τους στο 6ο παιχνίδι (4-2) των τελικών της Ανατολικής Περιφέρειας…

Οι Μπουλς, πάντως, δεν τελείωσαν την αποστολή τους απέναντι  στο Κλίβελαντ, καθώς πήραν το εισιτήριο για τους τελικούς του ΝΒΑ, εκεί όπου καθοδηγούμενοι από τον ένα και μοναδικό Μάικλ Τζόρνταν έκαμψαν την αντίσταση του Πόρτλαντ σε έξι παιχνίδια (4-2) και «άρπαξαν» από τους Μπλέιζερς τα δαχτυλίδια τους πρωταθλητή ΝΒΑ…

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X