Αθλητισμός

Ο Ολυμπιακός έδωσε τον Τσιμικά στη Λίβερπουλ

Ο Ολυμπιακός έδωσε τον Τσιμικά στη Λίβερπουλ
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Στους πρωταθλητές Αγγλίας λοιπόν βρίσκεται ήδη ο 24χρονος μπακ, του οποίου η μεταγραφή κόστισε πάνω από 16.000.000 ευρώ. Μάλιστα, από τις πρώτες κιόλας μέρες στην καινούργια του ομάδα, δόθηκε στον Τσιμικά και το παρατσούκλι «Greek lion». Ο Ολυμπιακός από την άλλη αποχαιρέτησε τον παίκτη του δημόσια με μια ανάρτηση στο twitter που έγραφε: «Το 2014 ο Τσιμίκας μπήκε στις ακαδημίες ποδοσφαίρου του Ολυμπιακού! Με περηφάνια ανακοινώνουμε σήμερα τη μεταγραφή του δικού μας Τσίμι στην πρωταθλήτρια Αγγλίας Λίβερπουλ! Κώστα, σου ευχόμαστε κάθε επιτυχία, θα είσαι πάντα μέλος της ερυθρόλευκης οικογένειας του Ολυμπιακού». 

Από τον πρωταθλητή Ελλάδας στην πρωταθλήτρια Αγγλίας ο Τσιμίκας, και σε ένα πρωτάθλημα που θεωρείται από τα καλύτερα του κόσμου. Η προσθήκη του Έλληνα αριστερού μπακ θα δώσει εναλλακτική στο Ρόμπερτσον, για τον οποίον δεν υπήρχε αντικαταστάτης. Ο Κλοπ χρησιμοποιούσε τον Μίλνερ, όποτε ο Ρόμπερτσον δεν ήταν διαθέσιμος, όμως αυτό «κόστιζε» καθώς είχε παίκτες στα πρόθυρα του burnout. 

Για να βελτιώσουν λοιπόν την ήδη εκπληκτική σύνθεσή τους, οι «κόκκινοι» είχαν ανάγκη από ένα αριστερό μπακ. Οι πρωταθλητές Αγγλίας προχωρούν στις κατάλληλες προσθήκες στο ρόστερ τους,  έχοντας βάλει στόχο και το φετινό τίτλο. Την προηγούμενη σεζόν η Λίβερπουλ τερμάτισε πρώτη με διαφορά στη βαθμολογία και το στοίχημα της bwin έχει όλα τα νέα και τις ενημερώσεις για τα παιχνίδια της χρονιάς που έρχεται. Σχεδόν με 100 πόντους έβγαλε τη σεζόν η Λίβερπουλ, αφήνοντας πίσω τη Μάντσεστερ Σίτι στους 81. Φυσικά οι «κόκκινοι» σκοπεύουν να συνεχίσουν την εξαιρετική τους πορεία και να παραμείνουν οι κυρίαρχοι της Premier League.

Μια άλλη επιλογή της Λίβερπουλ αντί του Τσιμικά ήταν ο Λιούις της αγγλικής Νόριτς, η οποία όμως δεν ήταν διατεθειμένη να δώσει με λιγότερα από 20 εκ. ευρώ τον παίκτη της. Οι «κόκκινοι» αποφάσισαν να κάνουν πρώτα την  πρόταση στον Ολυμπιακό και αφού κατέληξαν σε συμφωνία, δεν προχώρησαν σε περαιτέρω διαπραγματεύσεις με τη Νόριτς. Πηγές αναφέρουν πως η αγγλική ομάδα παρακολουθούσε τον Τσιμικά από τη σεζόν 2017/8 όταν έπαιζε δανεικός για την ολλανδική Βίλεμ. Φτάνοντας λοιπόν στο 2020, η πρόταση για την απόκτηση του, αποδεικνύει ότι η αγγλική ομάδα είδε μια πολύ θετική πορεία του Τσιμικά, στην οποία αξίζει να επενδύσει.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X