Αθλητισμός

Παναθηναϊκός: Κυρίαρχο το τριφύλλι – Πήραν το Χ οι ερυθρόλευκοι

Παναθηναϊκός: Κυρίαρχο το τριφύλλι – Πήραν το Χ οι ερυθρόλευκοι
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Ο Παναθηναϊκός πολιορκούσε ο Ολυμπιακός αμυνόταν μαζικά και το μεγαλύτερο ματς στην ιστορία του ελληνικού αθλητισμού έμεινε στη λευκή ισοπαλία απόψε στο ιστορικό γήπεδο της Λεωφόρου (0-0).

Ενα αποτέλεσμα που αδικεί τον Παναθηναϊκό, ο οποίος ήταν απόλυτος κυρίαρχος στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, δίχως ωστόσο να καταφέρει να διασπάσει την πολυπρόσωπη αμυντική γραμμή του Ολυμπιακού που βλέποντας ότι το ματς δεν του βγαίνει έπαιξε για την ισοπαλία. Και την πήρε αν και δεν είχε ούτε υποψία υποσχόμενης ευκαιρίας σε ολόκληρη τη διάρκεια του αγώνα.

Από το ξεκίνημα του ντέρμπι κατέστη σαφές ότι η δύναμη, το πάθος και οι μονομαχίες θα είναι τα κυρίαρχα στοιχεία και το θέαμα θα θυσιαζόταν στο βωμό της σκοπιμότητας.

Ως συνέπεια αυτού του γεγονότος ήταν τα πολλά λάθη εκατέρωθεν και οι λιγοστές φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες.

Είναι χαρακτηριστικό ότι μέχρι το 28’ δεν υπήρχε ούτε υποψία ευκαιρίας, με τον Ολυμπιακό να δίνει έμφαση στην ανασταλτική του λειτουργία έχοντας πεντάδα στα μετόπισθεν σε φάση άμυνας και τον Παναθηναϊκό να πρεσάρει ψηλά μεν, αλλά να δίνει βάρος στις γρήγορες επιστροφές του για να μην δεχθεί αντεπιθέσεις.

Λίγο πριν το ημίωρο, οι πράσινοι δημιούργησα την πρώτη υποσχόμενη ευκαιρία (29’) σε σέντρα του Αϊτόρ από δεξιά που δεν πρόλαβε ο Παλάσιος, ενώ στο 33’ ο Μαουρίσιο δεν σούταρε όπως θα ήθελε μέσα από την περιοχή παρότι η μπάλα στρώθηκε μπροστά του μετά από κακή απομάκρυνση του Μπα.

Η μεγαλύτερη ευκαιρία του πρώτου ημιχρόνου χάθηκε για λογαριασμό του Παναθηναϊκού στο 41’, όταν ο Χουάνκαρ με έξοχη ενέργεια πέρασε τον Λαλά από αριστερά και έβγαλε γλυκιά σέντρα προς τον Μακένα που πήδηξε σε λάθος χρόνο και δεν έπιασε καλά την κεφαλιά από τη μικρή περιοχή.

Η πρώτη τελική του Ολυμπιακού προς την εστία του Μπρινιόλι έγινε στο 44’ μετά από κλέψιμο σε «παγίδα» (μία από τις πολλές) στον Βιγιαφάνιες και σουτ του Λόπες που πέρασε πολλά μέτρα άουτ.

Στυο δεύτερο ημίχρονο ο Γιοβάνοβιτς αντικατέστησε τον αρνητικό Μακέντα με τον Ιωαννίδη και ο Μαρτίνς τον Λόπες με τον Ελ Αραμπί, δίχως να τροποποιήσουν τους σχηματισμούς των ομάδων τους.

Ο Παναθηναϊκός βρήκε στήριγμα στην κορυφή της επίθεσης με τον Ιωαννίδη και έκλεισε τον Ολυμπιακό στην περιοχή του, όντας απόλυτος κυρίαρχος.

Το τριφύλλι πολιορκούσε σε ολόκληρο το δεύτερο ημίχρονο και έψαχνε τη μεγάλη ευκαιρία που θα μετατρέψει σε γκολ, αλλά δεν τη βρήκε μέχρι το φινάλε με συνέπεια να παραμείνει το 0-0.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ιβάν Γιοβάνοβιτς / 4-3-3): Μπρινιόλι, Κώτσιρας, Βέλεθ, Σένκεφελντ, Χουάνκαρ, Πέρεθ, Μαουρίσιο (81’ Αλεξανδρόπουλος), Βιγιαφάνιες, Αϊτόρ (66’ Βιτάλ), Μακέντα (46’ Ιωαννίδης), Παλάσιος.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρο Μαρτίνς / 3-4-2-1): Βατσλίκ, Μανωλάς, Παπασταθόπουλος, Μπα, Λαλά (66’ Καρμπόβνικ), Εμβιλά, Καμαρά, Ρέαμπτσουκ, Λόπες (46’ Ελ Αραμπί), Μασούρας (58’ Βαλμπουενά), Τικίνιο (85’ Βρουσάι).

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X