Αθλητισμός

Παναθηναϊκός – Λαμία 2-0: «Καθάρισε» ο Ιωαννίδης

Παναθηναϊκός – Λαμία 2-0: «Καθάρισε» ο Ιωαννίδης
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Ο Παναθηναϊκός κόντρα στη Λαμία έκανε αυτό που έπρεπε. Επέστρεψε στις νίκες προσέθεσε ένα τρίποντο στο ενεργητικό του και ανέβηκε βαθμολογικά με το 2-0. Έπιασε τον τέταρτο ΠΑΣ Γιάννινα, πήρε ψυχολογία και καλείται να εκμεταλλευτεί το βατό πρόγραμμα που έχει.

Μεγάλος πρωταγωνιστής ο Φώτης Ιωαννίδης. Ξεκίνησε ξανά βασικός και αυτή τη φορά δικαίωσε τον προπονητή του. Δικά του και τα δύο τέρματα. Όλα αυτά, μάλιστα, λίγες μέρες μετά την πρόταση της Σάρλοτ που απορρίφθηκε.

Ο Παναθηναϊκός κόντρα στη Λαμία μπήκε από νωρίς δυνατά. Πήρε γρήγορα κεφάλι στο σκορ και έτσι όλα έγιναν στη συνέχεια πιο εύκολα. Το ξεκίνημά του μπορεί να χαρακτηριστεί εντυπωσιακό.

Δεν είναι μόνο το γκολ στο 3′, αλλά οι αρκετές φάσεις που έβγαλε με Ιωαννίδη, Αϊτόρ και Παλάσιος στα πρώτα λεπτά.

Σε εκείνο το χρονικό διάστημα η Λαμία έμοιαζε με πυγμάχο που δέχεται το ένα χτύπημα μετά το άλλο και προσπαθεί να συνέλθει. Έχασε και τον Ταϊρόν με αποτέλεσμα γρήγορα να αναπροσαρμόσει τα πλάνα της. Ήταν εμφανές, όμως, πως για άλλου τύπου ματς είχε προετοιμαστεί. Δεν μπορούσε να κρατήσει μπάλα και το μόνο που κατάφερε σταδιακά ήταν να μη δέχεται φάσεις με τέτοια συχνότητα. Τίποτα περισσότερο.

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου ο Μιχάλης Γρηγορίου άλλαξε τα «φτερά» του. Προσπάθησε η Λαμία να γίνει πιο απειλητική, πήρε κάποια μέτρα στο γήπεδο για λίγο, είχε μία τελική με τον Σκόνδρα, αλλά έως εκεί.

Τελικά ο Παναθηναϊκός ανέβασε μετά το 65′ στροφές, άρχισε να βγάζει ξανά φάσεις και σε αυτό το χρονικό διάστημα η Λαμία είχε μόνο μία φάση με τον Αραμπούλι. Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς περνώντας τον Κουρμπέλη στο ματς άλλαξε τον σχηματισμό του «τριφυλλιού» σε 4-2-3-1, το κέντρο «έδεσε» και στο 82′ έγινε και το 2-0. Σκόρερ ο Ιωαννίδης με ωραία ενέργεια. Κάπου εκεί η σεμνή τελετή έλαβε τέλος.

Οι συνθέσεις

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Διούδης, Σάντσες, Σένκεφελντ, Βέλεθ, Χουάνκαρ, Πέρεθ, Βιγιαφάνιες, Παλάσιος (84’ Χατζηγιοβάνης), Γκατσίνοβιτς (68’ Κουρμπέλης), Αϊτόρ (57’ Βιτάλ), Ιωαννίδης (84’ Καρλίτος).

ΛΑΜΙΑ (Μιχάλης Γρηγορίου): Σαράνοφ, Σκόνδρας, Τζανετόπουλος, Αντέτζο, Μαρτίνεθ, Νούνιες (78’ Νινούα), Τζανδάρης, Μπανγκουρά (46’ Μανουσάκης), Ταϊρόν (19’ Αραμπούλι), Ελευθεριάδης (46’ Μανούσος), Καραμάνος (66’ Βέλλιος).

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X