Αθλητισμός

Ρέντη -Επίθεση στον αστυνομικό: Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας έφτασε στα δικαστήρια Πειραιά ο 18χρονος

Ρέντη -Επίθεση στον αστυνομικό: Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας έφτασε στα δικαστήρια Πειραιά ο 18χρονος
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Ρέντη: Στον εισαγγελέα κάτω από ισχυρή αστυνομική δύναμη ο 18χρονος

Στα δικαστήρια έφτασε λίγο πριν τις 10 το πρωί της Δευτέρας ο 18χρονος που ομολόγησε τη δολοφονική επίθεση στον 31χρονο αστυνομικό κατά τη διάρκεια επεισοδίων στου Ρέντη.

Ο νεαρός συνελήφθη από αστυνομικούς της υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης της Βίας σε Αθλητικούς Χώρους, χθες και όπως έγινε γνωστό από την ΕΛΑΣ ήταν ανάμεσα στα 424 άτομα που είχαν προσαχθεί από το κλειστό ενώ ομολόγησε την πράξη του.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες, η ΕΛ.ΑΣ έφθασε στα ίχνη του μέσα από μαρτυρίες που συγκέντρωσε κατά την έρευνα της υπόθεσης, ενώ ο 18χρονος μετά την σύλληψη του παραδέχθηκε πως ήταν αυτός που έριξε την φωτοβολίδα η οποία όπως τόνισε χτύπησε στο οδόστρωμα και στη συνέχεια πήρε ανοδική πορεία και πέτυχε τον άτυχο αστυνομικό στο μηρό. Στην συνέχεια όπως είπε στους αστυνομικούς επέστρεψε στο γήπεδο μαζί με τους υπόλοιπους που συμμετείχαν στην επίθεση.

Αναφορικά με το πώς έφτασε η φωτοβολίδα στα χέρια του ο 18χρονος υποστήριξε ότι του την έδωσε ένα άτομο έξω από το γήπεδο, ο οποίος και του έδειξε πώς να τη χρησιμοποιήσει.

Οι Αρχές αναζητούν το άτομο που έδωσε την φωτοβολίδα στον 18χρονο καθώς όπως εικάζεται, ο ίδιος μαζί με άλλα 2-3 άτομα, που ήταν έξω από γήπεδο, ήταν οι «ενορχηστρωτές» της επίθεσης εναντίον των αστυνομικών.

Δικηγόρος 18χρονου: «Με ρωτάει συνέχεια για την υγεία του αστυνομικού»
Ο Απόστολος Λύτρας, μίλησε στην εκπομπή της ΕΡΤ και δήλωσε επίσης ότι 18χρονος τον ρωτάει για την κατάσταση της υγείας του αστυνομικού που παραμένει κρίσιμη.

Παράλληλα, σύμφωνα με τον κ. Λύτρα ο 18χρονος ισχυρίζεται ότι πέσανε προς το μέρος του αστυνομικού δύο φωτοβολίδες.

«Δεν έχει συμμετάσχει ποτέ σε επεισόδια. Δεν έχει συλληφθεί ποτέ. Δεν έχει τιμωρηθεί, ούτε κατηγορηθεί ποτέ. Και δεν είναι και οργανωμένος οπαδός, όπως ακούστηκε» δήλωσε ο κ. Λύτρας.

«Ανέφερε ότι ότι ήταν μέσα στο γήπεδο και ότι κάποια στιγμή κάποια άτομα βγήκανε εκτός του γηπέδου. Μέσα σε αυτά και ο 18χρονος και προφανώς δεν ξεκίνησε από το σπίτι του παίρνοντας φωτοβολίδα. Εκεί πέρα κάποιος του την έδωσε που προφανώς είχε τέτοια πράγματα μαζί του», πρόσθεσε.

«Αυτή τη στιγμή ο αστυνομικός χαροπαλεύει και το μυαλό όλων μας και της οικογένειας του 18χρονου είναι στην υγεία του αστυνομικού, να πάει όσο το δυνατόν καλύτερα η υγεία του. Αυτό προέχει και αυτό ενδιαφέρει», κατέληξε ο κ. Λύτρας.

Αυτά τα μέτρα θα ανακοινωθούν για την οπαδική βία

Έπειτα από έντονες διεργασίες στην κυβέρνηση και επαφές ακόμη και με την UEFA, το μεσημέρι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, θα ανακοινώσει τα μέτρα κατά της οπαδικής βίας στα γήπεδα, μετά και τη σύσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη το Σάββατο στο Μέγαρο Μαξίμου έπειτα από τον σοβαρό τραυματισμό του 31χρονου αστυνομικού.

Μετά την επίθεση των χούλιγκαν σε διμοιρία των ΜΑΤ έξω από το κλειστό γήπεδο «Μελίνα Μερκούρη» στου Ρέντη, συγκλήθηκε εκτάκτως σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη, υπουργών του αλλά και της ΕΥΠ, για την οπαδική βία με το μήνυμα να είναι ένα: Να σταματήσουν εδώ και τώρα οι επιθέσεις μέσα και έξω από τα γήπεδα.

«Θέλω να εκφράσω την οργή μου για το συμβάν αυτό, και να σας διαβεβαιώσω ότι όσο δύσκολη κι αν είναι η καταπολέμηση της λεγόμενης οπαδικής βίας, εμείς θα συνεχίσουμε την προσπάθεια και τον αγώνα για να νικήσουμε σε αυτήν την μάχη», ήταν το μήνυμα που έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης την Κυριακή, μέσα από τα social media, λίγη ώρα πριν από τη σύλληψη του 18χρονου που ομολόγησε ότι πέταξε ναυτική φωτοβολίδα κατά του 31χρονου αστυνομικού, που δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή.

Ποια μέτρα προωθεί η κυβέρνηση

Οι παρεμβάσεις που συζητήθηκαν το Σάββατο στη σύσκεψη θα κινούνται σε δύο άξονες… Πρώτον σε επιπλέον πρόνοιες για αυτές τις εγκληματικές πράξεις στον Ποινικό Κώδικα που βρίσκεται υπό διαβούλευση και δεύτερον παρεμβάσεις σε σχέση με τις ίδιες τις ΠΑΕ και τους αγώνες όλων των εθνικών πρωταθλημάτων.

Στο τραπέζι της συζήτησης έπεσαν μέτρα για διακοπή όλων των αγώνων μέχρι να παρθούν μέτρα και από τις ομάδες για να σταματήσει η οπαδική βία.

Ακόμη, έγιναν εισηγήσεις οι αγώνες να γίνονται χωρίς φιλάθλους, ακόμη και να «σφραγιστούν» οι σύνδεσμοι των οργανωμένων οπαδών.

Το μέτρο που αποκλείστηκε, είναι το αίτημα των αστυνομικών (ΠΟΑΣΥ) να αποσυρθεί η ΕΛ.ΑΣ. από τα γήπεδα. Μένει πάντως να δούμε τι τελικά θα ανακοινώσει ο Παύλος Μαρινάκης το μεσημέρι της Δευτέρας στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X