Αθλητισμός

Συνάντηση της Superleague 1 με τον Θάνο Πλεύρη για τους 1.000 φιλάθλους στα γήπεδα

Συνάντηση της Superleague 1 με τον Θάνο Πλεύρη για τους 1.000 φιλάθλους στα γήπεδα
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Αντιπροσωπεία της Superleague 1 θα συναντηθεί σήμερα (30.12.2021/ 13:30) με τον υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη, σε μια προσπάθεια να αλλάξει κάτι στην απόφαση της κυβέρνησης για τους 1.000 φιλάθλους στα γήπεδα.

Οι εκπρόσωποι της Superleague 1 θα εκφράσουν στον κ. Πλεύρη τη δυσφορία τους για την απόφαση της κυβέρνησης να μειώσει σε 10% τη χωρητικότητα των γηπέδων με «ταβάνι» τους 1.000 θεατές.

Θυμίζουμε ότι οι ΠΑΕ αποφάσισαν να ζητήσουν να μπαίνουν στα γήπεδα όλοι οι κάτοχοι διαρκείας, ανεξάρτητα από το συγκεκριμένο ποσοστό. Μάλιστα, οι ομάδες θεωρούν πως αδικούνται κατάφορα από τα τελευταία μέτρα σε σχέση με άλλα θεάματα, από τη στιγμή που -όπως σημειώνουν- δεν έχουν επιβληθεί ποινές για παραβάσεις στα προηγούμενα μέτρα που υπήρχαν για τον κορονοϊό.

Πάντως μοιάζει από πολύ δύσκολο ως απίθανο να υπάρξει κάποια τροποποίηση από πλευράς κυβέρνησης. Σε δηλώσεις του, ο κ. Πλεύρης αναφέρθηκε στο θέμα, τονίζοντας πως εάν παρατηρηθεί σωστή τήρηση των μέτρων, τότε άμεσα θα υπάρξει αλλαγή.

“Είναι ένα θέμα που καταλαβαίνω ότι οι ομάδες αισθάνονται αδικημένες. Βέβαια, τέσσερις μήνες το πρωτάθλημα λειτουργεί κανονικά. Σε αντίθεση με άλλους χώρους, όπως ήταν τα θέατρα, οι κινηματογράφοι και οι πολιτιστικοί χώροι, που βλέπετε εκεί δεν κάνουμε καμία παρέμβαση, αφού κατά βάση εκεί τηρήθηκαν τα μέτρα.

Το πρόβλημα στα γήπεδα ήταν το εξής. Ενώ οι ομάδες έκαναν τον έλεγχο για εμβολιασμένους ανεμβολίαστους, στην πραγματικότητα δεν μπορούσαν να ελέγξουν τον κόσμο ως προς την τήρηση των μέτρων μέσα στο γήπεδο. Το βλέπαμε όσοι παρακολουθούμε αγώνες. Ούτε μάσκες φορούσαν.

Τι θα πω σήμερα στις ομάδες που θα συναντήσω. Καταλαβαίνω πως υπάρχουν διαρκείας και πως κόσμος νεαρός εμβολιάστηκε για να πάει στο γήπεδο. Θα ξεκινήσουμε την εφαρμογή αυτού του δύσκολου μέτρου. Εάν και εφόσον με τα 100 άτομα δείξουν και οι φίλαθλοι αλλά και οι ομάδες ότι τα μέτρα τηρούνται, είμαστε διατεθειμένοι άμεσα να συζητήσουμε για αύξηση της πληρότητας. Το αφήνουμε ανοικτό με ξεκάθαρο τρόπο.

Πιστεύουμε ότι εάν δούμε μια καλή ένδειξη στην τήρηση των μέτρων, άμεσα θα πάμε σε πληρότητες που θα ικανοποιούν φιλάθλους και ομάδες” δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Πλεύρης στον ΣΚΑΪ.

Να αναφέρουμε ότι σύμφωνα με τη νέα ΚΥΑ που εκδόθηκε το πρωί της Πέμπτης, στα γήπεδα η πληρότητα εμβολιασμένων θεατών θα είναι έως το 10% της χωρητικότητας τους, με πλαφόν θεατών τα 1.000 άτομα. Όλοι οι θεατές θα πρέπει να φορούν μάσκα.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X