Αθλητισμός

Τάσος Μπουντούρης: Θα πέθαινε λόγω έλλειψης κρεβατιού στην εντατική

Τάσος Μπουντούρης: Θα πέθαινε λόγω έλλειψης κρεβατιού στην εντατική
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Ο θρύλος της ιστιοπλοΐας, Τάσος Μπουντούρης, μετά το τροχαίο ατύχημα που είχε με τη μηχανή του το βράδυ της Δευτέρας στο Καλαμάκι, δίνει μάχη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου Metropolitan.

Tο ατύχημα συνέβη όταν ο Τάσος Μπουντούρης προσπάθησε να αποφύγει ένα αυτοκίνητο και χάνοντας τον έλεγχο της μηχανής του, έπεσε πάνω σε προπορευόμενο όχημα στην παραλιακή λεωφόρο, στο ύψους του συμμαχικού νεκροταφείου.

Στο όχημα με το οποίο συγκρούστηκε ο Ολυμπιονίκης ήταν εκείνο του προπονητή κολύμβησης, Νίκου Γέμελου, ο οποίος περιέγραψε πώς συνέβη το τροχαίο.

«Άκουσα έναν δυνατό θόρυβο και κάτι να με χτυπάει από πίσω. Στο αυτοκίνητο ήταν η γυναίκα μου και η κόρη μου. Δεν τραυματίστηκε κανείς μας. Κατέβηκα αμέσως κάτω», ανέφερε αρχικά ο Νίκος Γέμελος.

Στη συνέχεια ο γνωστός προπονητής της κολύμβησης πρόσθεσε: «Είδα τον συνεπιβάτη της μηχανής να είναι πάνω από τον Μπουντούρη χωρίς να ξέρω εκείνη τη στιγμή ότι ήταν ο Τάσος. Όταν πλησίασα πιο κοντά συνειδητοποίησα ότι ήταν εκείνος.

Ήταν σοκ για μένα. Μαθαίνω ότι είναι σε σταθερή κατάσταση και εύχομαι από καρδιάς να πάνε όλα καλά».

«Αγώνας δρόμου» για ένα κρεβάτι στην Εντατική

Το ασθενοφόρο μετέφερε αρχικά τον Τάσο Μπουντούρη στο Γενικό Κρατικό. Εκεί όμως, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ιστιοπλοΐκη Ομοσπονδία, δεν μπορούσαν να τον κρατήσουν γιατί η κατάστασή του ήταν τόσο σοβαρή που χρειαζόταν να νοσηλευτεί στην Εντατική, αλλά στο νοσοκομείο δεν υπήρχε διαθέσιμο κρεβάτι!

Τότε, με πρωτοβουλία του μέλους του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας, Απόστολου Παπαθανασίου και με τη σύμφωνη γνώμη των δυο παιδιών του γνωστού Ολυμπιονίκη, αποφασίστηκε να μεταφερθεί στο Metropolitan, με έξοδα της Ομοσπονδίας.

Εκεί, ο Τάσος Μπουντούρης νοσηλεύεται διασωληνωμένος και σε καταστολή στην Εντατική, με την κατάστασή του να χαρακτηρίζεται κρίσιμη αλλά σταθερή. Έχει τραυματιστεί πολύ σοβαρά στο κεφάλι και στο θώρακα από τη σύγκρουση.

Προσπάθεια για νέα μεταφορά

Με την αγωνία για την κατάσταση της υγείας του θρυλικού Ολυμπιονίκη να χτυπάει «κόκκινο», η Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία κάνει προσπάθειες για να μεταφερθεί στην Εντατική δημόσιου νοσοκομείου.

Ήδη, από νωρίς το πρωί έχουν ενημερωθεί σχετικά ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, ο υπουργός Άμυνας (σ.σ. ο Τάσος Μπουντούρης είναι αξιωματικός της Αεροπορίας) Νίκος Παναγιωτόπουλος και ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης ώστε να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες και ο Τάσος Μπουντούρης να μεταφερθεί.

Ο κρατικός μηχανισμός έχει κινητοποιηθεί και είναι θέμα χρόνου για την μεταφορά του Τάσου, πάντα βέβαια με την σύμφωνη γνώμη των ιατρών, καταλήγει η ΕΙΟ στην ανακοίνωσή της.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X