Αθλητισμός

Τόκιο 2020: Η Ολυμπιακή Φλόγα έφτασε στο Τόκιο

Τόκιο 2020: Η Ολυμπιακή Φλόγα έφτασε στο Τόκιο
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Mε ειδική τελετή στο Citizen’s Plaza του Τόκιο, παρουσία της κυβερνήτη της ιαπωνικής πρωτεύουσας, Γιουρίκο Κόικε και του Δημάρχου της πόλης Σινζούκου Κου, Κενίσι Γιοσιζούμι, ολοκληρώθηκε η Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία.

Τελευταίος λαμπαδηδρόμος, ήταν ο Ιάπωνας ηθοποιός, Κανκούρο Νακαμούρα, ο οποίος «τοποθέτησε» την Ολυμπιακή Φλόγα σ΄ ένα δοχείο, ειδικά κατασκευασμένο για την περίσταση.

Οι Θερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες που διεξάγονται στο Τόκιο, έρχονται για να γεμίσουν το καλοκαίρι των ανθρώπων σε όλο κόσμο, με δραστηριότητες και ψυχαγωγία, αν και λίγο καθυστερημένα. Για αρκετούς, οι πρώτοι Αγώνες στην ιστορία, που διεξάγονται σε μονοψήφιο έτος, φέρουν μαζί τους μια «κακοδαιμονία», σαφώς εξαιτίας του κορονοϊού.

Τα αυστηρά μέτρα της Covid-19, δεν θα επιτρέψουν κόσμο στις εξέδρες των σταδίων της Ιαπωνικής πρωτεύουσας, ενώ και οι αθλητές, πέραν των ωρών που αγωνίζονται ή προπονούνται, πρέπει να τηρούν πλήρως τα μέτρα κατά της πανδημίας και να αποφύγουν την οποιαδήποτε… οικειότητα μεταξύ τους.

Σε κάθε περίπτωση όμως, η 32 Ολυμπιάδα θα διεξαχθεί κανονικά και η ΕΡΤ έχει προγραμματίσει να μεταδώσει πάνω από 600 ώρες προγράμματος, από την Τελετή έναρξης στις 23 Ιουλίου, μέχρι και την Τελετή λήξης στις 8 Αυγούστου.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X