Αθλητισμός

UEFA Ranking: Στη 18η θέση ανέβηκε η Ελλάδα

UEFA Ranking: Στη 18η θέση ανέβηκε η Ελλάδα
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Με την ολοκλήρωση των παιχνιδιών της 2ης αγωνιστικής των ομίλων του Europa League και της Conference League, και μετά τη νίκη του Ολυμπιακού επί της Φενέρμπαχτσε και την ισοπαλία του ΠΑΟΚ με την Σλόβαν Μπρατισλάβας, η Ελλάδα ανέβηκε μια θέση στο ranking της UEFA.

Η Ελλάδα προσπέρασε την Τουρκία και πλέον βρίσκεται στη 18η θέση με 24.200 βαθμούς. Με τους 750 βαθμούς που πήρε, κατάφερε να μειώσει και την απόσταση από την Τσεχία και την Κύπρο που βρίσκονται σε 16η και 17η θέση. Αν ο ΠΑΟΚ είχε κερδίσει τη Σλόβαν, η Ελλάδα θα βρισκόταν στην 16η θέση και τα δεδομένα θα άλλαζαν για τη μάχη που δίνει για τις θέσεις στα ευρωπαϊκά κύπελλα.
Εάν η Ελλάδα δεν καταφέρει να φτάσει τουλάχιστον στην 17η θέση (εκεί που βρίσκεται σήμερα η Τσεχία με 24.000 βαθμούς και τρεις ομάδες), από την αγωνιστική περίοδο 2023/24, ο πρωταθλητής θα αρχίζει τις ευρωπαϊκές του υποχρεώσεις από τον πρώτο προκριματικό γύρο του Champions League, ενώ ο δεύτερος και ο τρίτος της τελικής βαθμολογίας, καθώς και ο Κυπελλούχος Ελλάδας, θα αρχίζουν από τον 2ο προκριματικό γύρο του Europa Conference League.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X