Fragilemag

Το Ιταλικό σινεμά στην πλατφόρμα της Ταινιοθήκης της Ελλάδος

Το Ιταλικό σινεμά στην πλατφόρμα της Ταινιοθήκης της Ελλάδος
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο
Η Ταινιοθήκη της Ελλάδος, η πολιτιστική πρωτοβουλία Tempo Forte, το Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο Αθηνών και το Ινστιτούτο Λούτσε Τσινετσιτά φέρνουν το άρωμα της Ιταλίας στην οθόνη μας και παρουσιάζουν το 1ο Φεστιβάλ Cinema made in Italy/Athens στις 12 με 22 Φεβρουαρίου, στην πλατφόρμα της Ταινιοθήκης online.tainiothiki.gr
Θα προβληθούν 16 νέες ιταλικές ταινίες από τα μεγαλύτερα διεθνή φεστιβάλ, με την Αλίντα Βάλι, τον Πάολο Κόντε, την Μαρίνα Αμπράμοβιτς, τον Ρομπέρτο Μπενίνι, τον Έλιο Τζερμάνο, τον Πιερφραντσέσκο Φαβίνο και πολλούς άλλους γνωστούς ηθοποιούς.
H έναρξη του φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί με την ελληνική πρεμιέρα του συναρπαστικού ντοκιμαντέρ της Ilaria Freccia H επανάσταση είμαστε εμείς (La rivoluzione siamo noi) που παρακολουθεί το πώς η Ιταλία, το διάστημα 1967-1977, μετατράπηκε σε κέντρο της διεθνούς εικαστικής πρωτοπορίας. Στην διάρκεια της ανήσυχης αυτής δεκαετίας, σπουδαίοι καλλιτέχνες όπως οι Μαρίνα Αμπράμοβιτς, Χέρμαν Νιτς, Γιόζεφ Μπόις αλλά και ο δικός μας Γιάννης Κουνέλλης πειραματίζονται ελεύθερα με μια προκλητική ματιά, δημιουργώντας μια τέχνη που αποτελεί έκφραση κοινωνικής και πολιτικής αλλαγής. Είναι η εποχή της arte povera, μια τάση νέων καλλιτεχνών να αμφισβητήσουν την εμπορικότητα της ζωγραφικής και της τέχνης γενικά, ενσωματώνοντας στα έργα τους «φτωχά» υλικά.
Η ταινία, μόνο για την ημέρα έναρξης του φεστιβάλ (Παρασκευή 12/2, από τις 12 το μεσημέρι έως τα μεσάνυχτα), θα προβάλλεται ελεύθερα για όλους. Στην συνέχεια όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να την παρακολουθήσουν με εισιτήριο. Από το Σάββατο 13/2 (στις 12 μ.μ.) θα είναι διαθέσιμες στο κοινό όλες οι ταινίες του Φεστιβάλ με εισιτήριο.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X