Διεθνή

11η Σεπτεμβρίου: Live η τελετή μνήμης στη Νέα Υόρκη για τα θύματα των τρομοκρατικών επιθέσεων

11η Σεπτεμβρίου: Live η τελετή μνήμης στη Νέα Υόρκη για τα θύματα των τρομοκρατικών επιθέσεων
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Η τελετή μνήμης στη Νέα Υόρκη για την επέτειο από τις τρομοκρατικές επιθέσεις ξεκίνησε από το μνημείο στο Μανχάταν που ανεγέρθηκε στο “Σημείο Μηδέν”, όπου βρίσκονταν οι Δίδυμοι Πύργοι του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου, οι οποίοι κατέρρευσαν την 11η Σεπτεμβρίου του 2001.

Τελετή στη μνήμη των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους στις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου του 2001 πραγματοποιείται στις ΗΠΑ.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν παρέστη στην τελετή στη μνήμη των 2.977 νεκρών των επιθέσεων, δίπλα στους προκατόχους του στην προεδρία Μπαράκ Ομπάμα και Μπιλ Κλίντον.

Ο Τζο Μπάιντεν, αναφερόμενος στην 11η Σεπτεμβρίου, τόνισε τη σημασία της ενότητας.

«Για εμένα, αυτό είναι το κεντρικό δίδαγμα της 11ης Σεπτεμβρίου. Η ενότητα είναι η μεγαλύτερή μας δύναμη» είπε.

Μήνυμα απέστειλε και ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, κάνοντας μνεία στους ανθρώπους που σκοτώθηκαν από τις τρομοκρατικές επιθέσεις.

«Ένα πράγμα που κατέστη σαφές την 11η Σεπτεμβρίου και είναι ξεκάθαρο από τότε, είναι ότι η Αμερική ήταν πάντα σπίτι για ήρωες που σπεύδουν προς τον κίνδυνο, προκειμένου να κάνουν το σωστό» ανέφερε ο ίδιος σε μήνυμά του στο Twitter.

Στις 11 Σεπτεμβρίου 2001, εκδηλώθηκαν τρομοκρατικές επιθέσεις εναντίον στόχων στις ΗΠΑ, όταν 19 αεροπειρατές κατέλαβαν τέσσερα πολιτικά αεροσκάφη που είχαν αναχωρήσει από την ανατολική ακτή των ΗΠΑ με προορισμό την Καλιφόρνια.

Τα δύο από αυτά οδηγήθηκαν και προσέκρουσαν στους Δίδυμους Πύργους του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου και το τρίτο έπληξε το Πεντάγωνο. Το τέταρτο, το οποίο φέρεται να είχε στόχο το Καπιτώλιο ή τον Λευκό Οίκο, συνετρίβη σε ανοικτό χώρο στην Πενσιλβάνια, όταν οι επιβάτες του αποφάσισαν να εισβάλλουν στο πιλοτήριο και οι αεροπειρατές το κατέρριψαν.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X