Διεθνή

5.000 δορυφόροι του Μασκ «κατέκλυσαν» τη Γη- Εντυπωσιακό βίντεο – Οι επιστήμονες ανησυχούν

Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να αναπτύξει 12.000 δορυφόρους -στόχος που θα μπορούσε να αυξηθεί σε 42.000.

Ωστόσο, νέα έρευνα έδειξε ότι ραδιοκύματα χαμηλής συχνότητας -όπως αυτά που παράγονται από τα μηχανήματα του Μασκ- διαρρέουν στον ουρανό, γεγονός που δυσκολεύει τους επιστήμονες να κάνουν αστρονομικές παρατηρήσεις, όπως γράφει η Daily Mail.Οι επιστήμονες ανησυχούν επίσης ότι τα «διαστημικά σκουπίδια» του Μασκ θα μπορούσαν να προκαλέσουν ένα ακραίο συμβάν σύγκρουσης. Το «σύνδρομο Κέσλερ» -που προτάθηκε από τον επιστήμονα της NASA Ντόναλντ Κέσλερ το 1978- λέει ότι αν υπάρχει πάρα πολύ διαστημικό σκουπίδι στην τροχιά της Γης, τότε τα αντικείμενα θα μπορούσαν να συγκρουστούν και να δημιουργήσουν περισσότερα διαστημικά σκουπίδια. Αυτό θα είχε ως αποτέλεσμα η τροχιά της Γης να γίνει ασταθής.

 

Υπενθυμίζεται πως η SpaceX εκτόξευσε τους δορυφόρους Starlink τον Μάιο του 2019 και έχει ήδη στείλει στο διάστημα πάνω από 5.000 από τα αντικείμενα μαζικής παραγωγής. Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα φτάσει τους 2 εκατομμύρια συνδρομητές τον Σεπτέμβριο του 2023 και σχεδιάζει να αναπτύξει 12.000 δορυφόρους -στόχος που θα μπορούσε να αυξηθεί σε 42.000.

Το SpaceX Starlink είναι ένας δορυφόρος χαμηλής τροχιάς που παρέχει διαδίκτυο με απεριόριστα δεδομένα και γρήγορες ευρυζωνικές ταχύτητες

Ολες οι Ειδήσεις