Επιστήμη

Επανάσταση: Ατομο με αδυναμία κίνησης κουνά το ποντίκι υπολογιστή με τη σκέψη

Επανάσταση: Ατομο με αδυναμία κίνησης κουνά το ποντίκι υπολογιστή με τη σκέψη
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Μια μεγάλη πρόοδο στις έρευνες της εταιρίας Neuralink για την αποτελεσματικότητα εγκεφαλικών εμφυτευμάτων σε άτομα με αδυναμία κίνησης, ανακοίνωσε ο Μασκ.

Σύμφωνα με τον ιδρυτή της σταρτ απ εταιρίας, Ίλον Μασκ, ο  πρώτος άνθρωπος στον οποίο εμφυτεύθηκε εγκεφαλικό τσιπ από την εταιρεία Neuralink φαίνεται να έχει αναρρώσει πλήρως και είναι σε θέση να ελέγχει ένα ποντίκι υπολογιστή χρησιμοποιώντας μόνον τη σκέψη του, ανακοίνωσε ο ιδρυτής της σταρτ απ εταιρείας, Ίλον Μασκ.

“Η πρόοδος είναι καλή, και ο ασθενής φαίνεται να έχει αναρρώσει πλήρως, χωρίς να έχουν πέσει στην αντίληψή μας αρνητικές παρενέργειες. Ο ασθενής μπορεί να μετακινήσει ένα ποντίκι στην οθόνη με τη σκέψη”, είπε ο Μασκ σε εκδήλωση του Spaces στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. πλατφόρμα Χ, αργά το βράδυ της Δευτέρας.

 

Ο Μασκ είπε ότι η Neuralink τώρα προσπαθεί να βοηθήσει τον ασθενή να κάνει όσο το δυνατόν περισσότερα κλικ στο κουμπί του ποντικιού.

Η εταιρεία εμφύτευσε επιτυχώς ένα τσιπ στον πρώτο της άνθρωπο ασθενή τον περασμένο μήνα, αφού έλαβε έγκριση για κλινικές δοκιμές σε ανθρώπους τον περασμένο  Σεπτέμβριο.

 

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X