Διεθνή

Αισχρή πρόκληση Τούρκου αξιωματούχου – «Το Αιγαίο είναι Τούρκικη λέξη»

Αισχρή πρόκληση Τούρκου αξιωματούχου – «Το Αιγαίο είναι Τούρκικη λέξη»
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

«Θέλω να πω μία κουβέντα για ένα θέμα. Για το θέμα του Αιγαίου και την λέξη Αιγαίο. Προέρχεται από τους Ακά Τούρκους. Ο ερχομός των Δωριέων σε εκείνη την περιοχή. Αυτοί οι οποίοι αποκαλούμε σήμερα Έλληνες είναι όλοι Δωριείς. Πριν από τους Δωριείς υπήρχαν εκεί οι Ακά .

Η λέξη Αιγαίο προέρχεται πλήρως από τους Τούρκους Ακά. Για αυτό δεν είναι σωστό να λέμε ότι είναι ελληνική λέξη, δεν είναι ελληνική λέξη. Όπως γνωρίζετε στον πόλεμο της Τροίας το όνομα του βασιλιά Αγαμέμνονα προέρχεται από τις λέξεις Aga και memnun, αυτό το Aga προέρχεται από τους Ακά Τούρκους και δεν έχει καμία σχέση με τους Έλληνες».

Όλα αυτά δεν λέγονται σε ταινία-κωμωδία, αλλά σε ανάλυση ενός υποτίθεται σοβαρού τηλεοπτικού καναλιού που είναι ένα από τα μεγαλύτερα στην Τουρκία…

Να θυμίσουμε στον Ερντογάν Καρακούς ότι η λέξη Αιγαίο βγαίνει από την αρχαία ελληνική Αιγαιον Πέλαγος – Αἰγεύς (Αιγέας) + πέλαγος!

Και να του θυμίσουμε και λίγο από την Ελληνική ιστορία για το ποιος ήταν ο βασιλιά Αιγέας:

Ο Αιγέας ήταν ο ένατος στη σειρά μυθικός βασιλιάς της αρχαίας Αθήνας, όπου βασίλεψε γύρω στον 13ο αιώνα. Καταγόταν απ’ ευθείας από τη γενιά του Ερεχθέα. Ήταν γιος του Πανδίονα και της Πυλίας, θυγατέρας του βασιλιά των Μεγάρων Πύλαντα και αδελφός του Νίσου, του Πάλλαντα και του Λύκου. Ο πατέρας του, ο Πανδίων, ήταν βασιλιάς της Αθήνας, αλλά οι Μητιονίδες τον είχαν εκθρονίσει και αυτός είχε καταφύγει στα Μέγαρα, όπου και πήρε γυναίκα του την κόρη του εκεί βασιλιά.

Η τραγική επιστροφή με τα μαύρα πανιά

Ο Αιγέας ενημέρωσε το γιο του για τον βαρύ φόρο αίματος που πλήρωνε στον Μίνωα, και ο Θησέας αποφάσισε τότε να απαλλάξει τους Αθηναίους από τον φρικτό αυτό φόρο. Έτσι ξεκίνησε για την Κρήτη με σκοπό να σκοτώσει τον Μινώταυρο. Καθώς τα πανιά στο καράβι ήταν μαύρα, λόγω του φόρου αίματος, ο Αιγέας ζήτησε ότι αν ο γιος του πετύχει στην αποστολή του και επιστρέψει ζωντανός, να σηκώσουν στην επιστροφή άσπρα πανιά. Όμως ενώ ο Θησέας πέτυχε στην αποστολή του, πάνω στη χαρά τους ούτε ο ίδιος ούτε ο πλοίαρχος θυμήθηκαν να αλλάξουν τα πανιά. Όταν ο Αιγέας είδε από το Σούνιο να φτάνει το καράβι με μαύρα πανιά, νόμισε ότι ο Θησέας ήταν νεκρός και πάνω στην απελπισία του ρίχτηκε στη θάλασσα και σκοτώθηκε. Από τότε η θάλασσα ονομάστηκε Αιγαίο Πέλαγος. Οι Αθηναίοι για να τιμήσουν ακόμα περισσότερο τον Αιγέα, τον τοποθέτησαν στη σειρά των θεών της θάλασσας και τον ανακήρυξαν γιο του Ποσειδώνα.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X