Διεθνή

Ακσενέρ προς Ερντογάν: Δεν γεννήθηκε ακόμα ο άντρας που θα με τρομάξει

Ακσενέρ προς Ερντογάν: Δεν γεννήθηκε ακόμα ο άντρας που θα με τρομάξει
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

«Συναγερμό» στις Αρχές προκάλεσε η επίθεση στα τοπικά γραφεία του Καλού Κόμματος στο Μερτέρ, που βρίσκεται στην ευρωπαϊκή πλευρά της Κωνσταντινούπολης.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το χτύπημα έγινε τα ξημερώματα της Παρασκευής, ενώ τουλάχιστον μία σφαίρα από το όπλο του δράστη, ο οποίος τράπηκε σε φυγή, χτύπησε σε παράθυρο του κτιρίου.

Σημειώνεται πως η Μεράλ Ακσενέρ, η πρόεδρος του κόμματος, είχε προγραμματίσει να παραστεί σε εγκαίνια στην Gaziosmanpaşa, περίπου δέκα χιλιόμετρα μακριά από το Μερτέρ, μαζί με τον δήμαρχο της Κωνσταντινούπολης Ekrem İmamoğlu, στις 3.30 μ.μ. τοπική ώρα.

Το κόμμα İYİ είναι μέλος της Συμμαχίας του Έθνους, του δεύτερου μεγαλύτερου από τα έξι κόμματα της αντιπολίτευσης, στο οποίο συμμετέχει και το κόμμα του Ιμάμογλου, το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα (CHP).

Στόχος της Συμμαχίας είναι να εκθρονίσει τον πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στις εκλογές της 14ης Μαΐου.

Άμεσες υπήρξαν οι αντιδράσεις του πολιτικού κόσμου για την επίθεση.

Μέσω Twitter o δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου, καταδίκασε το γεγονός και ζήτησε να αποδοθεί δικαιοσύνη:

Καταδικάζω την ένοπλη επίθεση στην τοπική οργάνωση Κωνσταντινούπολης του Καλού Κόμματος. Μεταφέροντας τις καλύτερες ευχές μου στους φίλους μας, υπογραμμίζω την προσδοκία μας οι δράστες να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη το συντομότερο δυνατό.

«Άσε τις σφαίρες στην άκρη κι έλα να σε αντιμετωπίσω!»

«Ο άντρας που θα τρόμαζε τη Μεράλ Ακσενέρ δεν γεννήθηκε ακόμη», σχολίασε η Ακσενέρ προσερχόμενη στα γραφεία του κόμματός της στο Μερτέρ.

Αν φοβάμαι κανέναν εκτός από τον Θεό, ο Θεός να με καταραστεί. Δεν φοβάμαι, κύριε Ρετζέπ! Είστε ο πρόεδρος. Είστε υπεύθυνος για την προστασία της τιμής, της αξιοπρέπειας και της ασφάλειας όλων.

«Άσε τις σφαίρες στην άκρη, αν τολμάς να έρθεις, έλα να σε αντιμετωπίσω!» ανέφερε νωρίτερα σε tweet της η Ακσενέρ.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X