Διεθνή

Απελευθέρωση Μπράνσον: Νέο όχι της Τουρκίας και αγωνία για τις νέες κυρώσεις από ΗΠΑ

Απελευθέρωση Μπράνσον: Νέο όχι της Τουρκίας και αγωνία για τις νέες κυρώσεις από ΗΠΑ
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Με κομμένη την ανάσα περιμένουν την αντίδραση του Τραμπ ύστερα από τη νέα απόρριψη της αίτησης απελευθέρωσης του πάστορα Αντριου Μπράνσον.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι τουρκικό δικαστήριο απέρριψε το αίτημα για την άρση του κατ’ οίκον περιορισμού που έχει επιβληθεί στον Αμερικανό πάστορα Άντριου Μπράνσον. Οι πληροφορίες προέρχονται από τοπικά μέσα ενημέρωσης τα οποία επικαλείται το πρακτορείο Reuters.

Στο σημείο αυτό υπενθυμίζεται ότι μόλις χτες Πέμπτη 16 Αυγούστου ο υπουργός Οικονομικών Μνούτσιν μιλώντας στο υπουργικό συμβούλιο παρουσία του Τραμπ είπε ότι οι Αμερικανοί έχουν επεξεργαστεί νέες κυρώσεις κατά της Τουρκίας σε περίπτωση που δεν απελευθερώσει τον Μπράνσον.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις από διπλωματικούς κύκλους η αντιπαράθεση έχει πάρει τα χαρακτηριστικά προσωπικού μπρα ντε φερ ανάμεσα στον Τραμπ και τον Ερντογάν, στοιχείο που ενισχύει τον απρόβλεπτο στοιχείο, καθότι και οι δύο ηγέτες είναι εκρηκτικοί και απρόβλεπτοι, ενώ και η εξέλιξη του θέματος στο εσωτερικό της κάθε χώρας δύσκολα επιτρέπει υποχωρήσεις.

Υπενθυμίζεται ότι από την πλευρά της Τουρκίας η υπουργός Εμπορίου της Τουρκίας Ρουχσάρ Πεκτζάν, την οποία επικαλείται το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή δήλωσε ότι: «Απαντήσαμε (στις αμερικανικές κυρώσεις) σύμφωνα με τους κανόνες του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου και θα συνεχίσουμε να το πράττουμε», ρίχνοντας λάδι στη φωτιά.
Λίγο νωρίτερα, με ανάρτησή του στο Twitter ο Ντόναλντ Τραμπ είχε καταστήσει  σαφές πως οι ΗΠΑ «δεν θα πληρώσουν τίποτα» στην Τουρκία για την απελευθέρωση του κρατούμενου ευαγγελικού πάστορα Αντριου Μπράνσον τον οποίο αποκάλεσε «σπουδαίο πατριώτη όμηρο».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X