Όπως αναφέρει δημοσίευμα της Metro, η Νότια Κορέα εξετάζει αναφορές από τις ΗΠΑ ότι ο ηγέτης βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση μετά τη χειρουργική επέμβαση, αλλά μέχρι στιγμής δεν μπόρεσε να επιβεβαιώσει τις αναφορές που εμφανίστηκαν για πρώτη φορά στο CNN.

Ωστόσο, μια πολιτική αναταραχή στη Βόρεια Κορέα θα ήταν απίθανη, ακόμη και αν ο Κιμ παραγκωνιστεί από προβλήματα υγείας, σύμφωνα με τον αναλυτή Cheong Seong-Chang στο ιδιωτικό Ινστιτούτο Sejong στη Νότια Κορέα.

Ο Cheong είπε ότι η αδερφή του ηγέτη της Βόρειας Κορέας, η Κιμ Γιο Γιονγκ ασκεί ήδη σημαντική επιρροή στην κυβέρνηση και τα περισσότερα μέλη της ηγεσίας της Πιονγιάνγκ ενδιαφέρονται να παραμείνει η οικογένεια του Κιμ στη διατήρηση της εξουσίας στον Βορρά.

Τα αδέλφια λέγεται ότι έχουν στενή σχέση ως αποτέλεσμα των ετών που διήρκησαν οι σπουδές τους στην Ελβετία από το 1996 έως το 2000. Μάλιστα τον Οκτώβριο του 2014 πιστεύεται ότι η Γιο Γιονγκ είχε αναλάβει κρατικά καθήκοντα όταν ο αδερφός της χρειάστηκε να νοσηλευτεί για ένα μικρό διάστημα.

Απομακρύνθηκε από το πολιτικό γραφείο τον Απρίλιο του περασμένου έτους, αλλά επανήλθε ξανά αυτόν τον μήνα, δίνοντας τροφή στις εικασίες ότι θα μπορούσε να  αναλάβει την ηγεσία εάν ο μεγαλύτερος αδελφός της πεθάνει.

Δείτε ακόμη:

Ένα βήμα πριν μπει σε καραντίνα η Ερμιονίδα: 150 θετικά κρούσματα στη δομή μεταναστών