Διεθνή

Bloomberg: Τι θα περιλαμβάνει το πιστοποιητικό εμβολιασμού της ΕΕ

Bloomberg: Τι θα περιλαμβάνει το πιστοποιητικό εμβολιασμού της ΕΕ
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Πιστοποιητικό το οποίο θα μπορούσε να διευκολύνει τα ταξίδια για όσους έχουν εμβολιαστεί θα προτείνει η ΕΕ, ενώ θα αφορά τόσο τα εμβόλια που έχει εγκρίνει ο EMA, η ευρωπαϊκή αρχή φαρμάκων, αλλά και άλλα όπως το ρωσικό και το κινεζικό εμβόλιο. 

Το ψηφιακό πιστοποιητικό εμβολιασμού το οποίο θα αποκαλείται «EU Covid Card/digital green certificate», θα περιλαμβάνει τρία έγγραφα, σύμφωνα με πληροφορίες του Bloomberg.

Αναλυτικά, στο πιστοποιητικό θα αναφέρεται αν ο κάτοχός του έχει κάνει το εμβόλιο κατά του κορονοϊού και συγκεκριμένα ποιο εμβόλιο, τα αποτελέσματα τεστ κορονοϊού που ενδεχομένως έχει κάνει καθώς και το αν έχει αναρρώσει από την COVID-19. 

Πηγή με γνώση του προσχεδίου της Κομισιόν, το οποίο επικαλείται το ειδησεογραφικό πρακτορείο, αναφέρει ότι το πιστοποιητικό θα καλύπτει όλα τα εμβόλια, και όχι μόνο αυτά που έχουν εγκριθεί από την ευρωπαϊκή αρχή EMA.

Για παράδειγμα η Ουγγαρία έχει αρχίσει ήδη να εμβολιάζει τον πληθυσμό της με εμβόλια που έχουν παραχθεί στην Κίνα και στη Ρωσία. Όσοι τα έχουν κάνει, θα μπορούν να ταξιδεύουν ελεύθερα στην ΕΕ με το ψηφιακό πιστοποιητικό.

Τα στοιχεία που θα περιλαμβάνονται στο πιστοποιητικό είναι το όνομα του κατόχου, ο αριθμός ταυτότητας ή διαβατηρίου, η ημερομηνία γέννησης, το εμβόλιο που έχει κάνει και ο αριθμός των δόσεων που του έχουν χορηγηθεί. Ανάλογα στοιχεία θα τηρούνται για τα τεστ. Τα πιστοποιητικά θα λειτουργούν μέσω ενός ασφαλούς, αποκεντρωμένου συστήματος.

Τα τρία πιστοποιητικά θα εκδίδονται χωρίς χρέωση σε ψηφιακή μορφή ή σε χαρτί και θα περιλαμβάνουν barcode που θα «διαβάζεται» από ψηφιακά μέσα. 

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X