Διεθνή

Brexit: Μέι και Κόρμπιν επιτέλους… τα βρίσκουν;

Brexit: Μέι και Κόρμπιν επιτέλους… τα βρίσκουν;
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Μετά από ένα μήνα ατελέσφορων συνομιλιών η Τερέζα Μέι και ο Τζέρεμι Κόρμπινφέρονται να βρίσκονται κοντά στην επίτευξη μιας συμφωνίας για το Brexit.

Οι εξελίξεις με το Brexit

Τόσο η βρετανική κυβέρνηση, όσο και το αντιπολιτευτικό εργατικό κόμμα εξετάζουν όλα τα ενδεχόμενα ενός συμβιβαστικού σχεδίου και θα ανακοίνωσαν πως θα συνεχίσουν τις συνομιλίες τις επόμενες ημέρες. Σύμφωνα με το Bloomberg, η Βρετανίδα πρωθυπουργός στοχεύει στην ολοκλήρωση των συνομιλιών μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας, είτε με την επίτευξη μιας συμφωνίας, είτε χωρίς.

Την Τετάρτη, η Τερέζα Μέι δήλωσε πως είναι πιθανό να αλλάξει στάση σχετικά με μια από τις κόκκινες γραμμές του κόμματος της, κατι που θα επιτρέψει στο Ηνωμένο Βασίλειο να υπογράψει κάποιου είδους συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Ένωση για τις τελωνειακές σχέσεις, φέρνοντας ανοδικές τάσεις στη λίρα.

Να θυμίσουμε πως σήμερα το Ηνωμένο Βασίλειο βρίσκεται σε ρυθμούς τοπικών εκλογών, κάτι που έχει επηρεάσει τον ρυθμό των συνομιλιών, όμως η Βρετανίδα πρωθυπουργός σχεδιάζει ακόμα μια σημαντική συνάντηση για τις 7 ή 8 Μαΐου.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X