Διεθνή

Brexit: Τζόνσον και Γιούνκερ ανακοίνωσαν δίκαιη συμφωνία

Brexit: Τζόνσον και Γιούνκερ ανακοίνωσαν δίκαιη συμφωνία
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Brexit: Τζόνσον και Γιούνκερ ανακοίνωσαν ότι προχώρησαν σε μια δίκαιη συμφωνία.

Έχουμε μια δίκαιη και ισορροπημένη συμφωνία για το Brexit, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.

Έχουμε μια σπουδαία συμφωνία, με τη Βρετανία να αναλαμβάνει και πάλι τον έλεγχο, δήλωσε ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον.

Τη συμφωνία ανακοίνωσαν τόσο ο (απερχόμενος) πρόεδρος της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ όσο και ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, Μπόρις Τζόνσον.

«Όπου υπάρχει θέληση, υπάρχει και συμφωνία! Και την έχουμε! Είναι μια δίκαιη και ισορροπημένη τόσο για την Ε.Ε. όσο και για το Ηνωμένο Βασίλειο και είναι απόδειξη της δέσμευσής μας βρίσκουμε λύσεις. Προτείνω στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο να στηρίξει τη συμφωνία» έγραψε ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Τη συμφωνία για το Brexit ανακοίνωσε και ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, Μπόρις Τζόνσον, καλώντας τη βρετανική Βουλή να την υπερψηφίσει.

«Έχουμε μια σπουδαία συμφωνία, που μας δίνει πίσω τον έλεγχο, τώρα η Βουλή πρέπει να κάνει πράξη το Brexit το Σάββατο (σ.σ. όταν θα γίνει η ψηφοφορία) ώστε να μπορέσουμε να προχωρήσουμε σε άλλες προτεραιότητες όπως το κόστος ζωής, τον NHS (σ.σ. το βρετανικό σύστημα Υγείας), την εγκληματικότητα και το περιβάλλον μας» έγραψε ο Τζόνσον.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X