Διεθνή

Χάθηκε στη ζούγκλα ο πρόεδρος της Βολιβίας Έβο Μοράλες

Χάθηκε στη ζούγκλα ο πρόεδρος της Βολιβίας Έβο Μοράλες
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Ο πρόεδρος Έβο Μοράλες εντάχθηκε προσωπικά στην ομάδα πυρόσβεσης στην περιοχή Chiquitanía, στην κεντρική Βολιβία, την Τρίτη.

Ειδικότερα, με ένα φτυάρι και ένα πυροσβεστήρα ο πρόεδρος της Βολιβίας πήγε να βοηθήσει στις πυρκαγιές που μαστίζουν την δασώδη περιοχή στο τμήμα Santa Cruz, εδώ και δέκα ημέρες.

Το περασμένο Σάββατο όμως για μία ώρα χάθηκε στη ζούγκλα όταν πήγε να συνοδεύσει πυροσβέστες, σε δασική έκταση κοντά στο χωριό Καμπάγιο Μουέρτο, στην περιφέρεια Σάντα Κρους, όμως χάρη στους στρατιώτες, μπόρεσαν να βρούμε τον δρόμο τους, είπε ο ίδιος στους δημοσιογράφους.

Αποτέλεσμα εικόνας για «SuperTanker» Boeing 737

«SuperTanker» Boeing 737

Μέχρι τη Δευτέρα 26 Αυγούστου υπήρχαν 1.038 εστίες φωτιάς από τις 8.000 που αναφέρθηκαν αρχικά. Να σημειώσουμε, ότι η βολιβιανή κυβέρνηση έχει στο πλευρό της το «SuperTanker» Boeing 737 από την Καλιφόρνια, γνωστό ως το μεγαλύτερο πυροσβεστικό αεροσκάφος στον κόσμο

«Πονάει να βλέπεις τόσο πολύ καμένο, αλλά αισθάνομαι ότι εμποδίζουμε και την πυρκαγιά να κινηθεί προς την Παραγουάη και τη Βραζιλία», δήλωσε ο Μοράλες στα τοπικά ΜΜΕ μετά από πτήση πάνω από τα καμμένα, στα νοτιοανατολικά της χώρας.

Τις τελευταίες εβδομάδες, οι πυρκαγιές των δασών έχουν επεκταθεί σε όλο το μήκος της ανατολικής Βολιβίας, με πολλούς να κατηγορούν τον Evo Morales, ότι η καθυστερημένη ανταπόκριση της κυβέρνησης προκάλεσε την επέκταση των πυρκαγιών, με την δημόσια οργή να φτάσει στο σημείο να διαταράξει την επερχόμενη επανεκλογή του Evo Morales για μια τέταρτη θητεία τον Οκτώβριο.

Αποτέλεσμα εικόνας για evo morales bolivia amazon

Ο Morales έχει καλλιεργήσει προσεκτικά την εικόνα του στην παγκόσμια σκηνή ως αυτοχθόνου υπερασπιστή του “Pachamama (Mother Earth)”, αλλά οι εγχώριοι πολιτικοί  πιστεύουν μια άλλη πραγματικότητα. Ενώ ο αντιπρόεδρος της Βολιβίας Αλβάρο Γκαρσία Λιντέρα κατηγορεί ως δράστες για τις φωτιές στον Αμαζόνιο τους εμπλεκόμενους στον πατερναλιστικό «οικολογικό ιμπεριαλισμό».

Οι πυρκαγιές έχουν επίσης κάψει σημαντικό μέρος του Αμαζονίου στην Βραζιλία, και έχει προκαλέσει διεθνή πίεση στην κυβέρνηση της χώρας. Σύμφωνα με στοιχεία του Εθνικού Ινστιτούτου Διαστημικής Έρευνας ( INPE ), τα κρούσματα αυξήθηκαν από τον Ιανουάριο έως τις 26 Αυγούστου κατά 80%, σε σύγκριση με πέρυσι.

Δείτε τον πρόεδρο της Βολιβίας σε ρόλο δασοπυροσβέστη:

Επιμέλεια Ελένη Νιζάμη

Δείτε ακόμη:

Παράνομες γεωτρήσεις της Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X