Διεθνή

Covid-19: Εκτός ελέγχου η κατάσταση στο Λονδίνο

Covid-19: Εκτός ελέγχου η κατάσταση στο Λονδίνο
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Απελπιστικά δύσκολες στιγμές βιώνει η Βρετανία, η οποία πλήττεται ανεπανόρθωτα από το δεύτερο κύμα του Covid-19. Ο αριθμός των εισαγωγών στα νοσοκομεία έχει αυξηθεί δραματικά, αγγίζοντας σχεδόν τις 20.000, την ώρα που ασθενοφόρα σχηματίζουν ουρά στις εισόδους των κλινικών και τους γιατρούς να βρίσκονται αντιμέτωποι με το δίλημμα για το ποιος πρέπει να νοσηλευτεί και ποιος όχι, θυμίζοντας «σκηνές πολέμου».

Αυτός άλλωστε είναι και ο βασικός λόγος για τον οποίο δόθηκε άμεση έγκριση του εμβολίου του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης και της εταιρείας AstraZeneca, υπό τις ασφυκτικές πιέσεις που δέχεται το σύστημα υγείας της χώρας.

Συγκεκριμένα, το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκε ποσοστό πληρότητας 114% για τις εντατικές στο Λονδίνο, κάτι που σημαίνει ότι σε κάθε οκτώ άτομα που χρειάζονταν εντατική παρακολούθηση αντιστοιχούσαν επτά κρεβάτια.

Ως αποτέλεσμα, οι υπεύθυνοι των εντατικών έχουν ζητήσει τη μεταφορά ασθενών σε νοσοκομεία στη βόρεια Αγγλία και συγκεκριμένα στο Γιόρκσαϊρ.

Η δρ Κλάουντια Παολόνι, πρόεδρος του βρετανικού Συνδέσμου Νοσοκομειακών Συμβούλων και Εμπειρογνωμόνων, είπε στην εφημερίδα Guardian ότι «το Εθνικό Σύστημα Υγείας απλώς δεν διαθέτει τις κλίνες για να αντεπεξέλθει στη ζήτηση. Ορισμένες περιοχές θα ξεχειλίσουν σε μέρες και, αν ξεπεραστεί η δυνατότητα διασωλήνωσης, θα πρέπει να γίνουν φρικτές επιλογές για εκείνους που θα ζήσουν ή θα πεθάνουν».

Σύμφωνα με την Health Service Journal, ο αριθμός των ασθενών που είναι στην εντατική μόνο στο Λονδίνο έχει αυξηθεί μέσα σε δύο εβδομάδες από 300 σε 636, καθιστώντας την κατάσταση εφιαλτική.

Λοιμωξιολόγοι: Προς άνοιγμα νηπιαγωγεία και δημοτικά στις 8 Ιανουαρίου – Διχογνωμία για γυμνάσια- λύκεια

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X