Διεθνή

DailyMail: Η Ελλάδα ενδέχεται να μπει στην πράσινη λίστα για τους Βρετανούς τουρίστες από 19 Ιουλίου

DailyMail: Η Ελλάδα ενδέχεται να μπει στην πράσινη λίστα για τους Βρετανούς τουρίστες από 19 Ιουλίου
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Στις 19 Ιουλίου η Ελλάδα μαζί με άλλες ευρωπαϊκές χώρες αλλά και τις Ηνωμένες Πολιτείες αναμένεται να μπουν στην πράσινη λίστα για τους πλήρως εμβολιασμένους Βρετανούς τουρίστες, σύμφωνα με δημοσίευμα της “Daily Mail”.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες της εφημερίδας, υπουργοί πιέζουν τον πρωθυπουργό της χώρας, Μπόρις Τζόνσον ώστε να αρθούν οι περιορισμοί και έτσι οι Βρετανοί να μπορούν να κάνουν ελεύθερα τις διακοπές τους χωρίς να μπαίνουν σε καραντίνα αν ταξιδεύουν στην Ελλάδα, στην Ισπανία, στη Γαλλία και στις ΗΠΑ.

Τα παιδιά θα μπορούσαν επίσης να αποφύγουν την καραντίνα κατά την επιστροφή τους στη Βρετανία εάν ταξιδεύουν με τους γονείς τους.

«Όλα έχουν τελειώσει, ακόμα κι αν δεν το έχουν καταλάβει ακόμη όλοι οι κυβερνητικοί» αναφέρει πηγή στην εφημερίδα. «Ο συσχετισμός μεταξύ κρουσμάτων και θανάτων έχει σπάσει. Γνωρίζουμε ότι οι δύο δόσεις [του εμβολίου] λειτουργούν για την προστασία των ανθρώπων, γιατί να καθυστερήσουμε την επανάληψη των διεθνών ταξιδιών; Δεν υπάρχει λόγος να μην προχωρήσουμε τώρα, κάθε μέρα μετράει» προσθέτει.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τα στοιχεία του Παγκόσμιου Τουριστικού Συμβουλίου που επικαλείται η “Daily Mail” οι περιορισμοί στα ταξίδια μέσα στον Ιούλιο κοστίζουν στη Βρετανία 639 εκατομμύρια λίρες την ημέρα.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X