Πολιτική

Στέφανος Κασσελάκης: Η μεγαλύτερη χαρά θα είναι να αλλάξουμε τη χώρα,

Στέφανος Κασσελάκης: Η μεγαλύτερη χαρά θα είναι να αλλάξουμε τη χώρα,
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Δεν έχω να κρύψω τίποτα, ρώτα ό,τι θέλεις» είπε ο Στέφανος Κασσελάκης δίνοντας το ελεύθερο σε ερωτήσεις πιο προσωπικές και ανθρώπινες σε συνέντευξη του στο Open.

Η θέση του ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης εμπεριέχει στρες και ευθύνη και πίεση αλλά έχει και πολλά πλεονεκτήματα καθώς όλο αυτό συμβαίνει σε ένα πλαίσιο αγάπης και υποστήριξης, εξήγησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

«Υπάρχει ένα πλαίσιο που στηρίζει τις προσπάθειές μου, άρα δεν είναι μόνο στρες και ευθύνη, υπάρχει ενθουσιασμός υπάρχει και αισιοδοξία».

Η συνθήκη αυτή «έχει απογοητεύσεις και έχει και χαρές, όμως στο τέλος της ημέρας η μεγαλύτερη χαρά θα είναι αν μπορέσουμε να αλλάξουμε αυτή τη χώρα, να την κάνουμε μία Ελλάδα της προόδου, ώστε τα παιδιά που μεγαλώνουν εδώ να ζήσουν τα όνειρά τους εδώ και οι γιαγιάδες και οι παππούδες μας να έχουν την φροντίδα που πρέπει να έχουν», είπε.

 

Το «κομμάτι της υποκρισίας» είναι κάτι με το οποίο είναι συχνά αντιμέτωπος, σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και το χαρακτήρισε ως κάτι που συχνά τον απογοητεύει. «Καμιά φορά δεν υπάρχει κάποιος πιο αχάριστος από εκείνον που έχει ευεργετηθεί», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Η οικογένειά μου έζησε την προδοσία όταν ήμουν 13 χρονών. Ήταν ένα σκληρό μάθημα αλλά με σχημάτισε κιόλας. Από τότε νιώθω ότι μπορώ να αντέξω τα πάντα. Νιώθω ανθεκτικός» επισήμανε.

 

Ακούγοντας την μητέρα του για τα χρόνια που ήταν στην Αμερική, μαθητής ακόμα, ο Στέφανος Κασσελάκης φανερά συγκινημένος, είπε «δεν έχω πρόβλημα να κλαίω, δεν θεωρώ ότι η εικόνα της ανδρείας συνεπάγεται και να μην κλαις, το αντίθετο. Το να είσαι γενναίος σημαίνει ότι δεν φοβάσαι να δείξεις συναίσθημα» και συνέχισε υπογραμμίζοντας πως «όλοι οι πολιτικοί θα πρέπει να είναι διάφανοι».

«Συχνά συγκινούμαι μέσω της επαφής με τον κόσμο. Όταν είχα πάει στην Καρδίτσα και είδα τα σπίτια των ανθρώπων να έχουν καταστραφεί από λάσπες. Άλλη μία ευάλωτη στιγμή μου ήταν όταν εκδηλώθηκα στη μητέρα μου για τον προσανατολισμό μου, έκλαιγα για ώρες. Ήταν λυτρωτικό και είχα ανάγκη αν και έχω υπάρξει ανεξάρτητος είχα ανάγκη από τη δική της αποδοχή».

 

Από την άλλη ο Στέφανος Κασσελάκης ανέφερε ότι παίρνει χαρά «από την οικογενειά μου, τους φίλους μου και τη φύση. Δραστηριότητές και ανέμελες στιγμές της Φάρλυ. Απλές στιγμές, η μεγαλύτερη πολυτέλεια δεν είναι το χρήμα, είναι απλές στιγμές».

«Το χρήμα προφανώς, σου επιτρέπει να ανασάνεις και να μην έχεις το καθημερινό άγχος της επιβίωσης. Είναι μία προϋπόθεση» πρόσθεσε.

 

Σε άλλο σημείο ο Στέφανος Κασσελάκης εξήγησε πως «έχω μάθει να με βρίζουν, και η αλήθεια είναι πως αν πετύχω, πολλές καριέρες παραδοσιακών πολιτικών ανθρώπων θα τελειώσουν. Αλλάζει το παιχνίδι, αλλάζει αυτό με τον κομματικό σωλήνα, τα ρουσφέτια, ξύλινος λόγος. Ξαφνικά θα είναι ένα νέο πεδίο πολύ πιο δημοκρατικό».

«Είναι δύσκολο να αλλάξει η νοοτροπία του κόσμου στο πώς ψηφίζει αλλά το ένστικτό μου λέει ότι αρχικά πάει σιγά σιγά και μετά πολύ γρήγορα. Ο κόσμος αντιδρά σωρευτικά και γρήγορα, αλλά χρειάζεται επιμονή και υπομονή» ανέφερε μεταξύ άλλων ο Στέφανος Κασσελάκης.



 

«Ήδη συνεργαζόμαστε με τον Αλέξη Τσίπρα» απάντησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στην ερώτηση αν θα συνεργαζόταν με τον πρώην πρωθυπουργό.

«Ο Αλέξης Τσίπρας ποτέ δεν έφυγε από το κόμμα. Αυτό που έκανε ήταν ότι άφησε ένα κύμα ανανέωσης στο κόμμα. Ο Αλέξης Τσίπρας είναι η σημαία μας».

 

Ερωτηθείς τι του αρέσει στον πρώην πρωθυπουργό, ο Στέφανος Κασσελάκης αναφέρθηκε στην «απλότητα» του Αλέξη Τσίπρα, δεν θεωρεί τον εαυτό του καλύτερο από τον άλλο».

«Πιο εύκολο είναι να παραστάνεις ότι ακούς, να πηγαίνεις στους επικοινωνιολόγους, στους συμβούλους και να περνάς οριζόντιες πολιτικές που ακούγονται καλά, αλλά στο τέλος της ημέρας έχουν αδικήσει πολλούς. Τους μεταχειρίζονται σαν πιόνια. Σαν ανθρώπους που θα πάνε να ψηφίσουν και μετά τους ξεχνάς» επισήμανε αναφορικά με την επικοινωνία ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

 

Και περιέγραψε το πιο σύνηθες παράπονο που ακούει στην περιφέρεια καθώς οι περισσότεροι που τον πλησιάζουν του λένε «σε ευχαριστούμαι γιατί οι άλλοι μας θυμούνται κάθε τέσσερα χρόνια».

Και τόνισε ότι «αυτό που με τσαντίζει πάρα πολύ είναι που η ελίτ της Αθήνας παρουσιάζει δήθεν μεταρρυθμίσεις με ένα ωραίο περιτύλιγμα, όταν ξέρω πως αυτές σε 2-3 χρόνια θα έχουν αδικήσει πάρα πολύ κόσμο».



Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X