Διεθνή

Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Καΐρου: Γιορτή για την Ελληνική Γλώσσα

Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Καΐρου: Γιορτή για την Ελληνική Γλώσσα
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο της Αιγύπτου γίνεται η 53η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου του Καΐρου. Τιμώμενη χώρα είναι η Ελλάδα.

Στην ελληνική αποστολή συμμετέχουν εκπρόσωποι Ελλήνων εκδοτών, κατόπιν προσκλήσεως από το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού και τον Σύνδεσμο Αιγυπτίων Εκδοτών. Το βιβλιόφιλο κοινό θα έχει, επίσης, την ευκαιρία να γνωρίσει από κοντά Έλληνες συγγραφείς, τα βιβλία των οποίων έχουν μεταφραστεί πρόσφατα στην Αίγυπτο.

Προσκαλεσμένη η Αιγυπτιώτισσα  συγγραφέας και μεταφράστρια Πέρσα Κουμούτση, η οποία έχει μεταφράσει 14 μυθιστορήματα του βραβευμένου με Νόμπελ Αιγύπτιου συγγραφέα Ναγκίμπ Μαχφούζ (Naguib Mahfouz) καθώς και πολλά έργα άλλων διακεκριμένων Αράβων συγγραφέων και ποιητών.

Σήμερα Σάββατο 5 Φεβρουαρίου 2022, το Ελληνικό Πολιτιστικό Κέντρο Καΐρου  που λειτουργεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Πρεσβείας στο Κάιρο και της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου, γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας στην 53η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου.

Μαθητές της Αμπετείου Σχολής, του αμιγούς Ελληνικού Σχολείου δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Καϊρου, θα διαβάσουν ποιήματα των Δ. Σολωμού, Κ.Π. Καβάφη, Στρ. Τσίρκα και Γ. Σεφέρη υπό την καθοδήγηση των καθηγητών της Σχολής κ. Γιώργου Κοκορέλη και Ελένης Μουμούρη.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X