Διεθνή

Δικαίωση για 17χρονη: Τη βασάνιζαν και τη βίαζαν επί μήνες – Η υπόθεση που σόκαρε τον πλανήτη

Δικαίωση για 17χρονη: Τη βασάνιζαν και τη βίαζαν επί μήνες – Η υπόθεση που σόκαρε τον πλανήτη
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Σε ποινές κάθειρξης 20 ετών ο καθένας καταδικάστηκαν σήμερα οι 11 από τους άνδρες που κατηγορούνταν για την αρπαγή και τον ομαδικό βιασμό μιας ανήλικης στο Μαρόκο, μια υπόθεση που είχε σοκάρει τη διεθνή κοινή γνώμη.

Το 2018, η 17χρονη τότε Χαντίτζα Οκάρου απήχθη από το χωριό της, το Ουλάντ Αγιάντ, κοντά στο Μπένι Μελάλ, στο κεντρικό Μαρόκο. Η κοπέλα ήταν όμηρος μιας ομάδας αντρών, οι οποίοι επί δύο μήνες τη βίαζαν και τη βασάνιζαν.

Σε βίντεο που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο το καλοκαίρι του 2018 και έγινε viral, η νεαρή αφηγούνταν τη συγκλονιστική ιστορία της, ενώ έδειχνε στην κάμερα τα σημάδια από τα τσιγάρα που έσβηναν επάνω της και τα άσεμνα τατουάζ που χάραξαν στο σώμα της οι δράστες.

Σε μετέπειτα συνεντεύξεις της, η Οκάρου περιέγραψε πώς την απήγαγαν δυο άνδρες υπό την απειλή μαχαιριού και στη συνέχεια την πούλησαν σε κάτι άλλους άνδρες. Αυτοί που την κρατούσαν φυλακισμένη της έδιναν ναρκωτικά για να την έχουν υπό έλεγχο και τη βίαζαν ο ένας μετά τον άλλο.

Πολλές φορές, δεν της έδιναν φαγητό και δεν την άφηναν να κάνει μπάνιο. Χάραξαν το σώμα της με σβάστικες και άλλα απαίσια τατουάζ και την έκαιγαν με τσιγάρα στα χέρια, τα πόδια και τον λαιμό.

Τρία χρόνια αργότερα, το Εφετείο της πόλης Μπένι Μελάλ έκρινε ένοχους τους 11 κατηγορούμενους για κατηγορίες βιασμού, απαγωγής και παράνομης κράτησης και τους επέβαλε ποινή κάθειρξης 20 ετών.

«Με βάση τη σοβαρότητα των αδικημάτων, η ετυμηγορία μας φαίνεται φυσιολογική, όχι σκληρή, δεδομένου ότι η σωματεμπορία ανηλίκου τιμωρείται με κάθειρξη έως και 30 ετών», εξήγησε ο Χασάν, ο οποίος σκοπεύει να εφεσιβάλει την απόφαση.

«Το θύμα λαμβάνει ακόμη θεραπεία, τα επακόλουθα όσων έζησε θα την ακολουθούν σε όλη της τη ζωή», πρόσθεσε σύμφωνα με το dailymail.co.uk.

Όταν η Οκάρου είχε μιλήσει δημόσια για την κακοποίησή της, δύο από τους γονείς των δραστών την είχαν κατηγορήσει ότι είχε «κακή φήμη» και ότι έλεγε ψέματα.

Αν και η μητέρα της είχε λιποθυμήσει όταν είδε τα σημάδια από τα βασανιστήρια στο σώμα της κόρη της, οι γονείς της αρχικά δεν είχαν προχωρήσει σε επίσημη καταγγελία στις αρχές, καθώς φοβόντουσαν το στίγμα της σεξουαλικής κακοποίησης στη μουσουλμανική αυτή χώρα.

Η ιστορία της Χαντίτζα Οκάρου προκάλεσε σάλο στο Μαρόκο και πολλοί ζήτησαν να σταματήσει «η κουλτούρα του βιασμού και της ατιμωρησίας».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X