Διεθνή

Δημοσκόπηση ABC/Washington Post: Ο Τραμπ προηγείται 9 μονάδες του Μπάιντεν

Δημοσκόπηση ABC/Washington Post: Ο Τραμπ προηγείται 9 μονάδες του Μπάιντεν
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Σε δημοσκόπηση που διενεργήθηκε στις ΗΠΑ, ο Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν έπεσε 9 μονάδες πίσω από τον πρώην πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ σε σχέση με τις προεδρικές εκλογές που θα διεξαχθούν το 2024.

Η έρευνα που διεξήχθη από το ABC/Washington Post αποκάλυψε τα αποτελέσματα μιας υποθετικής σύγκρισης μεταξύ του Μπάιντεν και του Τραμπ για τις προεδρικές εκλογές του 2024.

Στην έρευνα, το 51% των ερωτηθέντων υποστήριξε τον Τραμπ, ενώ ο Μπάιντεν έλαβε 42% υποστήριξη, 9 μονάδες πίσω από τον προκάτοχό του.

Σε παρόμοια έρευνα που διεξήχθη από το ABC/Washington Post τον Φεβρουάριο, η υποστήριξη προς τον Τραμπ καταγράφηκε στο 48% και η υποστήριξη προς τον Μπάιντεν στο 45%.

Στην εν λόγω έρευνα, η δημόσια υποστήριξη για τις οικονομικές και μεταναστευτικές πολιτικές του Μπάιντεν ήταν επίσης χαμηλή.

Μόνο το 37% των ερωτηθέντων ενέκρινε την απόδοση του Μπάιντεν στην εργασία του, ενώ το 56% βαθμολόγησε αρνητικά τον Πρόεδρο. Το 44% των ενηλίκων που συμμετείχαν στην έρευνα δήλωσαν ότι χειροτέρεψαν οικονομικά κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης Μπάιντεν.

Ενώ το ποσοστό εκείνων που εγκρίνουν την πολιτική του Μπάιντεν στο μεταναστευτικό ήταν 23%, το ποσοστό εκείνων που πιστεύουν ότι είναι πολύ μεγάλος για ένα νέο πόστο μετά τις προεδρικές εκλογές του 2024 προσδιορίστηκε στο 74%.

Στην έρευνα, σε σύγκριση με τον Μπάιντεν, το 48% των συμμετεχόντων βαθμολόγησαν θετικά τις επιδόσεις του Τραμπ κατά τη διάρκεια της θητείας του, ενώ το 49% τις βαθμολόγησαν αρνητικά.

Όταν ο Τραμπ έφευγε από τον Λευκό Οίκο, η δημόσια υποστήριξη ήταν στο 38% και το ποσοστό εκείνων που δεν τους άρεσε η απόδοση της δουλειάς του κυμαινόταν γύρω στο 60%.

Η έρευνα, η οποία διεξήχθη στα αγγλικά και τα ισπανικά και επιλέχθηκε τυχαία τηλεφωνικά σε όλη τη χώρα, διεξήχθη μεταξύ 15 και 20 Σεπτεμβρίου μεταξύ 1006 ενηλίκων.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X