Διεθνή

Δύο πολύ δυνατές σφαλιάρες στον Ερντογάν

Δύο πολύ δυνατές σφαλιάρες στον Ερντογάν
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Ο Μανσούρ Γιαβάς και ο Εκρέμ Ιμάμογλου  σε πρόσφατη δημοσκόπηση της εταιρείας Avrasya, προηγούνται του Ταγίπ Ερντογάν. Στις ερωτήσεις ποιος θα κέρδιζε  τις προεδρικές εκλογές αν σε αυτές συμμετείχαν ο Ταγίπ Ερντογάν και ο Μανσούρ Γιαβάς, ο νυν δήμαρχος Άγκυρας, το 29% απάντησε Ταγίπ Ερντογάν και το 44,5% απάντησε Μανσούρ Γιαβάς.

Σε ερώτηση ποιος πιστεύουν ότι θα κέρδιζε τις προεδρικές εκλογές εάν σε αυτές συμμετείχαν ο Ταγίπ Ερντογάν και ο νυν δήμαρχος Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου, το 28,2% απάντησε ο Ταγίπ Ερντογάν και το 43,3% απάντησε ο Εκρέμ Ιμάμογλου.

Η διπλή σφαλιάρα στον Ταγίπ Ερντογάν φανερώνει ότι η κοινωνική δυσαρέσκεια στην Τουρκία διογκώνεται και πως τα διάφορα τεχνάσματα στο εσωτερικό και στα εξωτερικά θέματα δεν ενισχύουν τη θέση του Τούρκου Προέδρου.

Όπως μετέδωσε το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων και ο «Φιλελεύθερος Κύπρου», στην δημοσκόπηση της εταιρείας Avrasya η οποία διεξήχθη μεταξύ 11-14 Απριλίου το 29,3% απάντησε πως εάν ήταν υποψήφιος για τις προεδρικές πάλι ο Ταγίπ Ερντογάν θα τον ψήφιζε οπωσδήποτε και πάλι, ενώ το 49% οπωσδήποτε δεν θα τον ψήφιζε.

Επιπρόσθετα, το 88% λέει ότι υπάρχει οικονομική κρίση στην Τουρκία και το 11% ότι δεν υπάρχει.

Στην ερώτηση τι ψήφιζαν (προσοχή στις προηγούμενες παραγράφους η ερώτηση αφορούσε στην εκτίμηση ποιος θα κέρδιζε, ενώ το ερώτημα σε αυτή είναι τι θα ψήφιζαν οι ίδιοι)  εάν ήταν υποψήφιοι μόνο οι Ταγίπ Ερντογάν και Μανσούρ Γιαβάς, το 30,5% απάντησε Ταγίπ Ερντογάν και το 48% Μανσούρ Γιαβάς. Σε ερώτηση ποιον θα ψήφιζαν εάν ήταν υποψήφιοι μόνο οι Ταγίπ Ερντογάν και Εκρέμ Ιμάμογλου το 30,5% απάντησε Ταγίπ Ερντογάν και το 48,6% απάντησε Εκρέμ Ιμάμογλου.

Στο ερώτημα ποιο κόμμα θα ψήφιζαν εάν γίνονταν σήμερα εκλογές, το 25,8% απάντησε το κυβερνών Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ), το 21,6% απάντησε το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα (CHP), το 10,4% το Καλό Κόμμα, το 8% το φιλοκουρδικό HDP και το 6% το ακροδεξιό συγκυβερνών Κόμμα Εθνικής Δράσης (ΜΗΡ).

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X