Διεθνή

Είναι… τρελοί αυτοί οι Κινέζοι! Κάνουν αίτηση διαζυγίου μέσω… We Chat!

Είναι… τρελοί αυτοί οι Κινέζοι! Κάνουν αίτηση διαζυγίου μέσω… We Chat!
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Αίτηση διαζυγίου μέσω της δημοφιλέστερης υπηρεσίας ανταλλαγής άμεσων μηνυμάτων της χώρας, We Chat, μπορούν να καταθέτουν πλέον οι κινέζοι. Οι οποίοι μοιάζουν να ψηφιοποιούν όλο και περισσότερες δραστηριότητες της καθημερινής τους ζωής.

Η εφαρμογή ξεκίνησε την πιλοτική λειτουργία «αίτησης διαζυγίου» στην επαρχία Γκουανγκντόνγκ, στην οποία ανήκουν αρκετές μεγάλες πόλεις όπως Κουανγκτσόου και Σενζέν.

Τα ζευγάρια που δεν επιθυμούν πλέον αν είναι μαζί κλείνουν ραντεβού με το τοπικό γραφείο διαζυγίων της πόλης τους μέσω της νέας λειτουργίας που εγκαινίασε η We Chat πριν από περίπου δύο εβδομάδες.

Την νέα λειτουργία μάλιστα ανέφερε και ο Matthew Brennan στον προσωπικό λογαριασμό του στο twitter o ειδικός thw πλατφόρμας WeChat, ο οποίος ζει στην Κίνα.

Πώς λειτουργεί η νέα υπηρεσία για την αίτηση διαζυγίου που χρησιμοποιούν οι Κινέζοι

αίτηση διαζυγίου Κινέζοι

Στην καρτέλα με τα προσωπικά στοιχεία υπάρχει ένα πλαίσιο – κουμπί κάτω από την ένδειξη έγγαμος, το οποίο ονομάζεται «κουμπί διαζυγίου» και σας δίνει την δυνατότητα να κλείσετε ένα ραντεβού για να καταθέσετε την αίτηση διαζυγίου σας.

Αν το πατήσετε η εφαρμογή σας μεταφέρει σε μια νέα σελίδα όπου πρέπει να απαντήσετε σε διάφορες ερωτήσεις όπως το αν ζείτε στην Κίνα ή κάπου αλλού και μετά να εισάγετε τα προσωπικά στοιχεία των δύο ατόμων που θέλουν να πάρουν διαζύγιο ονοματεπώνυμο διεύθυνση κλπ.

Στη συνέχεια κλείνετε ραντεβού με το αρμόδιο της πόλης γραφείο για την καταχώρηση της αίτησης σας.

Η λειτουργία του να κλείνεις ραντεβού για διάφορες υπηρεσίες ήταν ένα από τα πιο επιτυχημένα χαρακτηριστικά του WeChat”.

Mάλιστα η κατάθεση αίτησης διαζυγίου είναι μόνο μια από το πλήθος των λειτουργιών που έχει εγκαινιάσει η WeChat.

Οι χρήστες μέσω της εφαρμογής μπορούν να αποθηκεύουν σε αυτή τις άδειες οδήγησης και αντίγραφο διαβατηρίου ώστε να μην χρειάζεται να το κουβαλούν μαζί τους ενώ διαχειρίζονται και τα φορολογικά τους έγγραφα ενώ υποβάλλουν και αίτηση για άδεια γάμου.

Αν και οι λειτουργίες είναι προς το παρόν διαθέσιμες σε ένα μέρος του κινεζικού πληθυσμού, η we Chat σκοπεύει να τις επεκτείνει σε ολόκληρη την Κίνα.

Να σημειωθεί ότι η επιρροή της WeChat, είναι τεράστια αφού έχει ένα δισ. ενεργούς χρήστες παγκοσμίως και αυξάνει συνεχώς τις δυνατότητές της στην καθημερινότητα των χρηστών.

Να υπενθυμίσουμε ότι ένας δικαστής από την πόλη Νάνζινγκ κάλεσε μια γυναίκα μέσω WeChat όταν δεν εμφανίστηκε στην αίθουσα για να καταθέσει.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X