Διεθνή

Εσπασαν τα φρένα της τουρκικής λίρας-Πιο κοντά στο ΔΝΤ

Εσπασαν τα φρένα της τουρκικής λίρας-Πιο κοντά στο ΔΝΤ
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Η τουρκική λίρα συνεχίζει να κατρακυλά χωρίς σταματημό, φέρνοντας την Τουρκία όλο και πιο κοντά στην αγκαλιά του ΔΝΤ ή στη λήψη απόφασης για capital controls ή ενδεχομένως και τα δύο, πράγμα που αν συμβεί θα αποτελέσει ένα τεράστιο πλήγμα για τον Ταγίπ Ερντογάν και τα φαραωνικά του σχέδια.

Η ισοτιμία του τουρκικού νομίσματος διαμορφώθηκε νωρίτερα στις 12.30 περίπου στο επίπεδο των 5,2925 λιρών ανά δολάριο, καταγράφοντας πτώση άνω του 1%. Χθες είχε ενισχυθεί μετά από δημοσιεύματα ότι επίκειται επίσκεψη τουρκικής αποστολής στην Ουάσινγκτον.

Οι πιέσεις συνεχίζονται εξαιτίας των ανησυχιών για τους οικονομικούς χειρισμούς της κυβέρνησης και τη διαμάχη με την Ουάσινγκτον για τον Αμερικανό πάστορα, τον οποίο η Άγκυρα κατηγορεί ότι συμμετείχε στην απόπειρα πραξικοπήματος στη χώρα το 2016.

Τη Δευτέρα, το νόμισμα είχε υποχωρήσει κατά 5,5% στο επίπεδο των 5,4250 λιρών ανά δολάριο, που αποτελεί ιστορικά χαμηλό επίπεδο και τη μεγαλύτερη ενδοσυνεδριακή πτώση εδώ και σχεδόν μία δεκαετία, γιατί η Ουάσινγκτον ανακοίνωσε ότι επανεξετάζει την αδασμολόγητη πρόσβαση στις αμερικανικές αγορές για κάποιες τουρκικές εξαγωγές.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X