Διεθνή

Eurovision 2024: Η καταπληκτική Ελένη Φουρέιρα και 10 χώρες που πέρασαν από τον Α’ Ημιτελικό

Eurovision 2024: Η καταπληκτική  Ελένη Φουρέιρα και 10 χώρες που πέρασαν από τον Α’ Ημιτελικό
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Την αυλαία του 68ου Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision 2024 άνοιξε και επισήμως και το βράδυ της Τρίτης (07/05) στο Μάλμε της Σουηδίας με τον Α’ Ημιτελικό.

15 χώρες διαγωνίστηκαν στον Α’ Ημιτελικό της Eurovision 2024 διεκδικώντας ένα από τα δέκα εισιτήρια για τον Τελικό του Σαββάτου (11/05).

Τη βραδιά άνοιξε η Ελένη Φουρέιρα με το «Fuego» της με μια προσθήκη τσιφτετελιού, η οποία βρέθηκε στη σκηνή της Eurovision για τρίτη φορά.

Εκτός από τη συμμετοχή της το 2018, ένα χρόνο αργότερα συμμετείχε στο act «Οι θρύλοι της Eurovision», τραγουδώντας το «Dancing Lasha Tumbai», με το οποίο η Verka Serduchka εκπροσώπησε την Ουκρανία το 2007 .

Είναι γνωστό ότι η Ελένη Φουρέιρα μετά τη συμμετοχή της στον διαγωνισμό και την κατάκτηση της δεύτερης θέσης, έχει αποκτήσει πολύ μεγάλο κοινό, το οποίο δεν χάνει ευκαιρία να χορέψει στους ρυθμούς του «Fuego».

Έτσι έκανε και στον Α’ Ημιτελικό με την Ελένη Φουρέιρα να σαρώνει τη σκηνή και να βιώνει την αποθέωση (και πώς αλλιώς να γινόταν).

Eurovision 2024: Η μεγάλη επιστροφή της Ελένης Φουρέιρα

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Eurovision Song Contest (@eurovision)

 

Στη συνέχεια στη σκηνή ανέβηκαν η Ισπανίδα Chanel και ο Σουηδός Eric Saade, ενώ οι τηλεθεατές παρακολούθησαν και μια αναδρομή σε παλαιότερες νίκες της Eurovision.

Αμέσως μετά την παρουσίαση των εμφανίσεων των 15 χωρών, στη σκηνή ανέβηκε ο ταυτισμένος απόλυτα με τη Eurovision, Johnny Logan (δις νικητής ως τραγουδιστής και μια τρίτη ως συνθέτης) για να ερμηνεύσει το Euphoria της Loreen. Λίγο αργότερα είδαμε και ακούσαμε και τον Σουηδό Benjamin Ingrosso.

Photo Credits: REUTERS/Leonhard Foeger

Παρουσιαστές του Α’ Ημιτελικού της Eurovision 2024 ήταν οι Petra Mede και Malin Åkerman οι οποίες μετά το καλωσόρισμα έδωσαν το έναυσμα για το διαγωνιστικό κομμάτι. Σχολιαστές για την Ελλάδα οι Θανάσης Αλευράς και Ζερόμ Καλούτα.

Στον Α’ Ημιτελικό είδαμε για πρώτη φορά τις τρεις από τις έξι χώρες που προκρίνονται κατευθείαν στον Μεγάλο Τελικό (Ηνωμένο Βασίλειο, Γερμανία και την περσινή νικήτρια, Σουηδία).

Eurovision 2024: Οι 10 χώρες που πέρασαν στον Μεγάλο Τελικό

Σερβία

Πορτογαλία

Σλοβενία

Ουκρανία

Λιθουανία

Φινλανδία

Κύπρος

Κροατία

Ιρλανδία

Λουξεμβούργο

Οι 2 εκ των Big 5 και η διοργανώτρια Σουηδία που πάνε απευθείας στον Τελικό

Ηνωμένο Βασίλειο

Γερμανία

Σουηδία

Η Μαρίνα Σάττι με το «Ζάρι» έρχεται (με πολλή φόρα) την Πέμπτη (09/05) στον Β’ Ημιτελικό με βεβαιότητα ότι έχει ήδη εξασφαλίσει το εισιτήριό της για τον τελικό της Eurovision 2024.

Του χρόνου καλύτερα

Η δεκάδα συμπληρώθηκε αφήνοντας έξω πέντε χώρες οι οποίες δεν έπεισαν το τηλεοπτικό κοινό. Οι πέντε χώρες που αποκλείστηκαν είναι οι εξής:

Αυστραλία

Πολωνία

Ισλανδία

Μολδαβία

Αζερμπαϊτζάν

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X