Διεθνή

Exit Polls: Νικητής ο Μακρόν

Exit Polls: Νικητής ο Μακρόν
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

O Εμανουέλ Μακρόν φαίνεται να συγκεντρώνει το 55% έως 58% των ψήφων, ενώ η Μαρίν Λεπέν θα λάβει το 42% έως 45% των ψήφων, σύμφωνα με τέσσερις δημοσκοπήσεις που διεξήχθησαν την Κυριακή από κορυφαίες γαλλικές εταιρείες δημοσκοπήσεων, όπως αναφέρει η βελγική La Libre που επικαλείται το LN24.

Τα αποτελέσματα αυτά προέρχονται από δημοσκοπήσεις που διενεργήθηκαν στο διαδίκτυο μεταξύ των πολιτών που είχαν ήδη ψηφίσει έως τις 5 το απόγευμα στη γαλλική επικράτεια.

Στις 9μμ τα πρώτα επίσημα exit polls

Διευκρινίζεται ότι μια δημοσκόπηση δεν είναι μια πρόβλεψη που βασίζεται σε πραγματικά αποτελέσματα, αλλά μια έρευνα γνώμης που διεξάγεται σε ένα αντιπροσωπευτικό δείγμα. Τα επίσημα  αποτελέσματα των exit polls θα δημοσιοποιηθούν όταν κλείσουν οι κάλπες στις 21.00 ώρα Ελλάδας.

Από έγκυρη πηγή γνωρίζουμε ότι οι δημοσκοπήσεις αυτές κυκλοφορούν επίσης στα γαλλικά εκδοτικά γραφεία και στα κεντρικά γραφεία της προεκλογικής εκστρατείας των δύο υποψηφίων, αναφέρει το βελγικό μέσο ενημέρωσης.

Σημειώνεται ότι στην ιστορία της πέμπτης Γαλλικής Δημοκρατίας συνήθως αυτός που κερδίζει στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών ήταν πρώτος και στον πρώτο γύρο. Πλην τριών περιπτώσεων:

Η πρώτη ήταν το 1974 που ο Φρανσουά Μιτεράν ήταν πρώτος στον πρώτο γύρο αλλά έχασε στον δεύτερο από τον Ζισκάρ Ντ’ Εστέν.

Το 1981 ο Ζισκάρ Ντ’ Εστέν ήταν πρώτος στον πρώτο γύρο αλλά έχασε στον δεύτερο από τον Μιτεράν. Τέλος το 1995 ο Λιονέλ Ζοσπέν ήταν πρώτος στον πρώτο γύρο αλλά έχασε στον δεύτερο από τον Ζακ Σιράκ. Έκτοτε ο νικητής του δεύτερου γύρου ήταν πρώτος και στον πρώτο γύρο.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X