Διεθνή

«Fake news ότι η Ρωσία μας ζήτησε οικονομική και στρατιωτική βοήθεια» λέει η Κίνα

«Fake news ότι η Ρωσία μας ζήτησε οικονομική και στρατιωτική βοήθεια» λέει η Κίνα
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Οι New York Times αλλά και οι Finanicial Times, ανέφεραν σε δημοσιεύματά τους την Κυριακή (13.03.2022) ότι η Ρωσία ζήτησε από την Κίνα να της προσφέρει στρατιωτικό εξοπλισμό για τον πόλεμο και οικονομική βοήθεια προκειμένου να παρακάμψει τις διεθνείς κυρώσεις. Οι Αμερνικανοί αξιωματούχοι δεν διευκρίνισαν την ακριβή φύση της βοήθειας που ζητήθηκε, ούτε αν η Κίνα απάντησε.

«Τον τελευταίο καιρό οι ΗΠΑ διαδίδουν συνεχώς ψευδείς ειδήσεις εναντίον της Κίνας», αρκέστηκε να δηλώσει στους δημοσιογράφους ο Ζάο Λιζιάν εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών.

Οι πληροφορίες είδαν το φως της δημοσιότητας την ώρα που ο σύμβουλος εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ Τζέικ Σάλιβαν αναμένεται να συναντηθεί στη Ρώμη με τον Γιάνγκ Ζιετσί, τον πιο υψηλόβαθμο αξιωματούχο του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας, αρμόδιο για τη διπλωματία.

«Παρακολουθούμε στενά αν η Κίνα προσφέρει, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, είτε υλική είτε οικονομική βοήθεια στη Ρωσία», σχολίασε ο Σάλιβαν μιλώντας στο CNN, ενώ πρόσθεσε ότι «πρόκειται για ένα θέμα που μας προκαλεί ανησυχία».

Πόλεμος στην Ουκρανία: Εμβληματική ομιλία του Μπέρνι Σάντερς! Δείτε βίντεο με ελληνικούς υπότιτλους

«Και ενημερώσαμε το Πεκίνο ότι δεν θα παραμείνουμε αδρανείς και ότι δεν θα αφήσουμε καμία χώρα να αντισταθμίσει τις απώλειες που θα υποστεί η Ρωσία λόγω των οικονομικών κυρώσεων» που της επιβλήθηκαν μετά την εισβολή της στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου, τόνισε.«Θα υπάρξουν επιπτώσεις στην περίπτωση ενεργειών με στόχο την παράκαμψη των κυρώσεων», προειδοποίησε ο Σάλιβαν.

Αν προσφέρει βοήθεια στη Ρωσία, «η Κίνα κινδυνεύει να γίνει στόχος σημαντικών κυρώσεων και να μετατραπεί σε κράτος -παρία, ενώ αν αρνηθεί, θα διατηρήσει ανοικτό το ενδεχόμενο συνεργασίας με τη Δύση», εκτίμησε στο Twitter ο Αμερικανός διπλωμάτης Ρίτσαρντ Χαας του Council of Foreign Relations.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X