Διεθνή

Με φονική «απάντηση» απειλούν ΗΠΑ και Τραμπ οι τζιχαντιστές!

Με φονική «απάντηση» απειλούν ΗΠΑ και Τραμπ οι τζιχαντιστές!
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Τρόμο προκαλούν τα απειλητικά μηνύματα τζιχαντιστών που δημοσιεύτηκαν στην πλατφόρμα Telegram, από λογαριασμό που σχετίζεται με το ISIS και συνοδεύονταν από νέες, αρρωστημένες αφίσες.

Βάσει των μηνυμάτων αυτών οι τζιχαντιστές ετοιμάζουν φονική «απάντηση» στις ΗΠΑ μετά την απόφαση του Ντόναλντ Τραμπ να αναγνωρίσει την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ.

Ειδικότερα, οι τρομοκράτες αποκάλυψαν ότι έχουν δρομολογήσει επιθέσεις σε αμερικανικό έδαφος.

Σε μια από τις αφίσες εμφανίζεται ο Τζέιμς Ο’ Νιλ, αρχηγός της αστυνομίας της Νέας Υόρκης να γονατίζει μπροστά από έναν μαυροντυμένο δήμιο, φορώντας την πορτοκαλί φόρμα των αιχμαλώτων των τζιχαντιστών.


«Ένα μήνυμα υπογεγραμμένο με αίμα στο Έθνος του σταυρού. Θα πραγματοποιήσουμε περισσότερες αποστολές στα εδάφη σας μέχρι την ύστατη ώρα και θα σας κάψουμε με τις φλόγες του πολέμου που ξεκινήσατε στο Ιράκ, την Υεμένη, τη Λιβύη, τη Συρία και το Αφγανιστάν. Απλά περιμένετε. Περιμένουμε κι εμείς», είναι το ανατριχιαστικό μήνυμα που συνοδεύει την αφίσα.

Άλλη μια αφίσα δείχνει έναν τζιχαντιστή να πατάει με την μπότα του του κεφάλι του Ντόναλντ Τραμπ μαζί με το εξής μήνυμα: «Να μας περιμένετε. Η εμπροσθοφυλακή των κατακτητών έρχεται για εσάς με βροχή από σφαίρες και φωτιές από αυτοκίνητα παγιδευμένα με εκρηκτικά». 

Σε μια τρίτη αφίσα, οι εξτρεμιστές αναφέρονται ευθέως στην απόφαση του Τραμπ να αναγνωρίσει την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ. «Η αναγνώριση της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας του Ισραήλ από το σκυλί σας τον Τραμπ θα μας κάνει να αναγνωρίσουμε τα εκρηκτικά ως πρωτεύουσα του κράτους σας».

Οι αρχές στη Δύση βρίσκονται σε μόνιμη επαγρύπνηση και συναγερμό για τρομοκρατικές επιθέσεις σε διάφορες ευρωπαϊκές και αμερικανικές πόλεις.

Είναι άλλωστε νωπές οι μνήμες από την περσινή επίθεση στη Χριστουγεννιάτικη Αγορά του Βερολίνου με φορτηγό όπου έχασαν την ζωή τους δεκάδες αθώοι άνθρωποι.

Στις αφίσες που φέρουν την υπογραφή του Ισλαμικού Κράτους, και δημοσιεύτηκαν στα τέλη Νοεμβρίου στην πλατφόρμα Telegram, οι τζιχαντιστές καλούν τους «μοναχικούς λύκους» να βάψουν με αίμα τις «γιορτές των Σταυροφόρων».

Ανάμεσά τους, μία φωτογραφία ενός Άγιου Βασίλη δίπλα σε ένα κουτί με εκρηκτικά να στέκεται μπροστά από την πλατεία «Times Square» στη Νέα Υόρκη, υπό τον τίτλο: «Θα συναντηθούμε τα Χριστούγεννα… σύντομα».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X